åh vilken underbar dag

image64

Referat av Andreas Liljesson, derbymatchen IFK Kumla vs. KFUM örebro:

Klar seger i derbyt för andra gången
Damer Kumlatjejerna visade än en gång att de är det bästa laget på damsidan i Örebro Län efter en ny stabil vinst i kvällens derby mot KFUM Örebro. Slutresultatet skrevs till 7-4 (4-1,2-0,1-3).

Period 1
Matchen startar i ett högt tempo från hemmalagets sida och redan efter 30 sekunder kommer första skottet mot bortalagets målvakt. Pressen fortsätter och tjejerna parkerar i zon och jobbar hårt. Bollen går bak till Kristin Gustafsson som avlossar stora kanonen och en skymd bortamålvakt är helt utan chans 1-0! Passen kom ifrån Linnéa Eriksson och klockan har precis slagit om till 1 minut jämt. Precis den start som behövdes för att fortsätta det hårda jobbet. Perioden fortsätter och Kumla dominerar stora stunder med ett mycket kvickare passningsspel och tuffhet i närkamper och det ger tillslut ytterligare utdelning efter 11.21. Målskytt denna gång var matchens lirare Linnéa Lund på pass av Maria Djupström 2-0! Målet kommer till på samma sätt som det första med hårt jobb och en pass bak till back som skjuter ett skott som målvakten inte ser. I samma stund tar KFUM timeout. Det verkar ge kortvarigt resultat då bortalaget lyckas få till några skott på mål och vid en tilltrasslad situation framför Louise i målet lyckas man också reducera på en retur till 2-1. Men kumlatjejerna visar att denna kväll kommer man inte tappa farten bara för att ett mål ramlar in i baken. Så redan efter 26 sekunder stänker Linnéa Lund i Kumlas tredje mål, och sitt andra, rakt upp i krysset, 3-1 efter 15.39 på pass från Malin Persson. Dryga två minuter senare tar Anna Nyman sin egen retur och trycker upp 4-1 i nättaket bakom KFUMs målvakt. En period som domineras fullständigt av hemmalaget där samtliga formationer jobbar stenhårt för varandra i varje byte.

Period 2
Efter dryga fem minuter så drabbas bortalaget av en utvisning och Kumla får chansen att visa upp sitt fruktade 5-4 spel. En beprövad uppställning som gör många snygga mål i numerära överlägen lyckas även denna gång att trycka in 5-1 efter 5.50. Målskytt för andra gången under kvällen är Kristin Gustafsson på snygg framspelning av Sofia Atterfors. Efter ytterligare knappa två minuter lyckas även Maria Djupström komma med i målprotokollet när hon trycker in 6-1 från nära håll på pass från Emma Eriksson. Spelet är något mer utjämnat jämfört med första perioden men den kontrolleras fullständigt av hemmalaget. Närkamperna vinns nästan uteslutande av hemmalaget och skott skjuts från många olika lägen på planen.

Period 3
När sedan Sofia Atterfors äntligen får utdelning för sitt hårda slit och gör 7-1 så är matchen avgjord, klockan står då på 3.09. Passen kom ifrån Kristin Gustafsson. Efter detta så slappnar hemmaspelarna av lite och KFUM tillåts komma in i matchen mer och mer. De reducerar turligt till 7-2 efter ett skott som tar på ett ben och byter riktning, helt utan chans för Louise i målet, klockan står då på 6.06. Sedan får även veteranen och spelande tränaren Linda Eriksson göra 7-3 i numerärt överläge efter 9.25 och förra Kumlaspelaren Fanny Schulstad 7-4 som blir slutresultatet.

I två perioder dominerade kumla matchen totalt och visade prov på bra spel med härlig inställning i varje byte. Att lyfta fram några enskilda spelare i denna match blir nästan svårt då det verkligen är en gedigen laginsats. Nu tar vi nya tag för en ny bra match hemma mot Husqvarna den 10 februari.