okej!

Förra inlägget var nästintill bara skit så jag raderade det. Dagen har väl i sin helhet var okej, inga bekymmer men inte heller några riktiga glädjehopp! Så ja, helt okej. Tränade idag också, och har börjar småpacka lite inför helgen. Träningen gick inte okej, så jag hoppas verkligen att jag kan tillföra något på matcherna i helgen. För vi ska verkligen gå vidare, för att sen spela final i Göteborg (GTB som nisse förkortade). Och jag ska drömma vidare om mina framtida SM medaljer.....


plus att nu är Scweiz-resan med innebandyn i april nästintill spikad. Vi ska dessutom åka över till Italien en dag och shoppa i Milano. Hur låter det, va??? Och nu är också Spanien-resan med klassen bestämd och det ska väl förmodligen beställas flygbiljetter imorgon. Jag längtar! Våren kommer bli bäst!

Men nu. Sängen.
arrividerci - på återseende

floorball

Jaha, jag hamnade här även denna kväll. Typiskt, eftersom jag inte har pluggat varken svenska eller företagsekonomi. Som tur är så är jag ledig på fredag p.g.a innebandyn så förhoppningsvis kan jag få lite gjort då. Det är bara det att det är himla jag, att bara skjuta upp allting. Ja, det är väl sån jag är antar jag. Och man måste väl accpetera för att komma till förändring, eller hur är det? Jag har väl i alla fall accepterat nu tror jag.

Okej, det vart ett par rader om ingenting där. Brukar bli så när jag öppnar käften (eller skriver med för den delen, haha och nu gör jag samma sak igen!!).
Idag kom i alla fall mejlet med distriktslagstruppen. Läste först inte så noga igenom det, men såg sedan att det var bifogat ett dokument med hela truppen på. Och ja, grattis alla, och vad kul det ska bli! och vad vi ska vinna! Men första målet att sikta in sig på är denna helg. Ska till Tidaholm och spela lag sm, och vi ska oss vidare!! Till Göteborgsfesten där finalerna hålls! Fan brudar.......................


jag saknar det där
arrividerci - på återseende


mejlet har kommit

Distriktslags SM flickor 90
10 - 13 april, Sundsvall.




Återkommer senare, nu ska jag på träning!

you make my day


Tog en löprunda förut. Åt. Skrev på svenska-föredraget. Duschade. Gjorde bort mig. Uppdaterade min blogg.



Ska göra milkshake. Gå och lägga mig. Läsa klart Sofis mode. Läsa kapitel 3 webbdesign. Sova.

"inte" existerar inte

Vad sur man kan blir för mindre. Missförstå mig inte, jag tycker jättebra om min klass, men ibland blir allting bara för mycket.

I höstas bestämdes det genom omröstning att vi skulle åka till Barcelona (mitt förslag var Grekland men det var väl ingen direkt som nappade). Ja vad bra, när ska vi åka då? Hur ska vi få ihop pengar? Mycket förslag lades upp och vi började lite smått att samla ihop pengar på olika sätt.. Förra veckan på klassföreståndartiden hade vi fortfarande inte besämt vilken vecka vi skulle åka, så då bestämdes det. Också det genom omröstning. Majoriteten blev v.21, preliminärt. Våran nya mentor Patricia visste inte helt säkert om hon kunde. Idag släpper Patricia bomben och säger att det inte funkade, hon kunde inte åka v.21, utan de föreslog att vi skulle åka en vecka efter, alltså v.22. Då började tjafset. Endel kunde inte v.22 och föreslog v.23, men då kunde inte Torgeir. Andra vill åka i augusti och de föreslog andra veckan efter sommarlovet. Och ja sen kan ni själva tänka ut hur det blev och vad som bestämdes. INGENTING! Jag blir så trött.......

Därför ska jag rensa skallen och ge mig ut och springa. Ikväll blir det att plugga och lägga mig. Har bestämt mig för att börja lägga mig tidigt härdanefter (från igår), eftersom jag är så trött om dagarna. Ska drömma lite om SM-medaljerna som man har chanser på.


 

riff.

åh, älskade






 
DÅ: jag älskar att Husqvarna, Skattkärr och Lockerud förlorade
NU: promenad, kolla Hi5 först
SEN: checka de övriga resultaten. done, och resultaten gick våran väg
DAGENS: rensade Garderober förut
NYLIGEN: marie ringde, pappa svarade, marie frågade: är Linnea Eriksson Junior där?

nervöst...

Idag spelar de tre lag som ligger närmast oss (ovanför nedflyttningsstrecket) i tabellen. Jag ska följa matcherna över internet, och hoppas innerligt att Skattkärr vinner över Fröjered, 0302 över Lockerud och Vänersborg över Husqvarna!
Det här kommer bli en nervös söndag...





2008-01-27   
Fröjereds IF_____''-__Skattkärrs IK________14.00
0302 Innebandy__'-__Lockerud/M IBK_____i''17.00
Husqvarna IK____''-__IBK Vänersborg _____i14.00
 
http://www.innebandy.se/templates/IDA/CompetitionInfo.aspx?id=8811&CompetitionID=2992

puss

idag ringde Gabi "jag-tänker-på-dig-samtal" (man ringer en signal som ett slags hej). två gånger till och med.

ska lägga mig nu.
arrividerci - på återseende

åh vilken underbar dag

image64
bild ritad av: Sandra Lidén, http://sazz.blogg.se



Referat av Andreas Liljesson, derbymatchen IFK Kumla vs. KFUM örebro:

Klar seger i derbyt för andra gången
Damer Kumlatjejerna visade än en gång att de är det bästa laget på damsidan i Örebro Län efter en ny stabil vinst i kvällens derby mot KFUM Örebro. Slutresultatet skrevs till 7-4 (4-1,2-0,1-3).


Period 1
Matchen startar i ett högt tempo från hemmalagets sida och redan efter 30 sekunder kommer första skottet mot bortalagets målvakt. Pressen fortsätter och tjejerna parkerar i zon och jobbar hårt. Bollen går bak till Kristin Gustafsson som avlossar stora kanonen och en skymd bortamålvakt är helt utan chans 1-0! Passen kom ifrån Linnéa Eriksson och klockan har precis slagit om till 1 minut jämt. Precis den start som behövdes för att fortsätta det hårda jobbet. Perioden fortsätter och Kumla dominerar stora stunder med ett mycket kvickare passningsspel och tuffhet i närkamper och det ger tillslut ytterligare utdelning efter 11.21. Målskytt denna gång var matchens lirare Linnéa Lund på pass av Maria Djupström 2-0! Målet kommer till på samma sätt som det första med hårt jobb och en pass bak till back som skjuter ett skott som målvakten inte ser. I samma stund tar KFUM timeout. Det verkar ge kortvarigt resultat då bortalaget lyckas få till några skott på mål och vid en tilltrasslad situation framför Louise i målet lyckas man också reducera på en retur till 2-1. Men kumlatjejerna visar att denna kväll kommer man inte tappa farten bara för att ett mål ramlar in i baken. Så redan efter 26 sekunder stänker Linnéa Lund i Kumlas tredje mål, och sitt andra, rakt upp i krysset, 3-1 efter 15.39 på pass från Malin Persson. Dryga två minuter senare tar Anna Nyman sin egen retur och trycker upp 4-1 i nättaket bakom KFUMs målvakt. En period som domineras fullständigt av hemmalaget där samtliga formationer jobbar stenhårt för varandra i varje byte.

Period 2
Efter dryga fem minuter så drabbas bortalaget av en utvisning och Kumla får chansen att visa upp sitt fruktade 5-4 spel. En beprövad uppställning som gör många snygga mål i numerära överlägen lyckas även denna gång att trycka in 5-1 efter 5.50. Målskytt för andra gången under kvällen är Kristin Gustafsson på snygg framspelning av Sofia Atterfors. Efter ytterligare knappa två minuter lyckas även Maria Djupström komma med i målprotokollet när hon trycker in 6-1 från nära håll på pass från Emma Eriksson. Spelet är något mer utjämnat jämfört med första perioden men den kontrolleras fullständigt av hemmalaget. Närkamperna vinns nästan uteslutande av hemmalaget och skott skjuts från många olika lägen på planen.

Period 3
När sedan Sofia Atterfors äntligen får utdelning för sitt hårda slit och gör 7-1 så är matchen avgjord, klockan står då på 3.09. Passen kom ifrån Kristin Gustafsson. Efter detta så slappnar hemmaspelarna av lite och KFUM tillåts komma in i matchen mer och mer. De reducerar turligt till 7-2 efter ett skott som tar på ett ben och byter riktning, helt utan chans för Louise i målet, klockan står då på 6.06. Sedan får även veteranen och spelande tränaren Linda Eriksson göra 7-3 i numerärt överläge efter 9.25 och förra Kumlaspelaren Fanny Schulstad 7-4 som blir slutresultatet.

I två perioder dominerade kumla matchen totalt och visade prov på bra spel med härlig inställning i varje byte. Att lyfta fram några enskilda spelare i denna match blir nästan svårt då det verkligen är en gedigen laginsats. Nu tar vi nya tag för en ny bra match hemma mot Husqvarna den 10 februari.


haha, ja underhålla kan hon ju i alla fall.

image63


Jag har en skitrolig sak att berätta faktiskt. Kanske skulle varit bättre live, än såhär i efterhand på bloggen men jag tar't ändå.
 
Efter en hyfsad lugn och ganska rolig träning var väl alla rätt "spralliga". När vi skulle plocka in bollarna sköts det på Peter, nedtagningen av sargen blev till en slags tävling (vilket dock brukar förekomma) ja ni vet hur det där är... Haha i alla fall så hade mamma tagit med ett blått lakan till Anna Nyman som skulle vara så snäll och fixa våran flagga tills imorgon, och Anna hade med lakanet in i omklädningsrummet. Hon hade även med sig ett vitt som hennes mamma lagt ner i hennes väska (och ingen vet varför) som hon virade runt sig och sa att hon var någon historisk romersk person, sen drog hon på sig det blåa lakanet. Då fick jag en idé och satte ett hårand runt hennes huvud så lakanet skulle sitta kvar, snurrade henne och skulle sedan putta in henne i hallen och skrämma de andra som ännu inte kommit in i omklädningsrummet. Men grejen var att när jag öppnade dörren till korridoren kom det två killar, kanske i 18års åldern och gick precis förbi. Anna som trodde det var Malin Persson hoppade fram och lät som ett spöka, jag skrek till och började asgarva och var tvungen att gå på toa för att inte kissa ner mig. Sen kommer Anna in med lakanet i handen och tårar som rann...
haha, ja det var i alla fall det bästa idag.

ett eller två?

På samhällen pratar vi om ekonomi, "konsten att hushålla". Ett ganska tråkigt ämne egentligen som kan bli intressant. Ja, det låter konstigt men faktum är att det är precis så det är. Ekonomi för mig har alltid bara varit, kort och enkelt pengar. Men nu pratar vi mycket om inflation, skatter osv. vilket gör att man direkt kommer in på politik. Politik är roligt, även om jag inte är särskilt påläst finns det ju alltid åsikter. Både bra och dåliga, men framförallt diskuterbara. Det är det som gör att samhäll är så roligt, eftersom jag gillar att diskutera....

Ja, jag funderar fortfarande på om jag ska välja Samhäll B eller Historia B som det kanske framgår.
Men nu ska jag gå ner, dra i mig några pankakor, packa och sedan åka till träningen. Jippi, imorgon är det match! och som jag har väntat. Känner redan den när nervösa känslan i magen.
arrividerci - på återseende


200932-51

men..



Idag är det tydligen kärleksdag på Allé. I alla fall för tvåorna.
Och det är så logiskt, alla fattar utom jag.

tävling om ett peace-armband


TÄVLING!
Hos http://simpkin.dontexist.com/?p=14 kan man vinna ett peacearmband från cocoo.se!


image61


fånga dagen

Har inte inlett året speciellt bra. Därför gör jag en otippad hel omvändning nu. Time for my brand new life, my new healthier life! (yeah right, får se hur länge det håller. stay in touch)




God natt!
arrividerci - på återseende

I'm going to by a gun

imorse hängde man Saddam
jag har ingen skuld i det
jag kan ha verkat lite tyngd eller nåt
men det är nog sån jag är

jag sköt en överdos av Eken
jag klev över varje gräns
jag ville vara hjälten eller boven
jag ville vara nåt som känns

det är trängre här på gatorna
fast vi är längre från varann
det står ett tornhus vid fjärden här
där inne gör dom vad dom kan

kanske kommer en förändring
en dag när banden stärks
kanske finns en plan i huset där
fast dom vill inte att det märks

jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i
jag hör ett hjärta som slår
inatt har jag bett för stunden dimman drar förbi
för en välkommen vår

vi gick långt här du och jag
kanske så långt vi kunde gå
kanske fanns ingen ärlig chans för oss
men jag ser det inte så

det är som jag burit en förbannelse
ibland med ryggen rak
ibland med både hopp och tro
men det är ändå samma sak

jag har spridit lite värme
jag har spridit lite frost
jag är varken hjälten eller boven
jag är bara lite lost

från fönstret ser jag tidens tand
kedjor komma och gå
ingen är del av den här trenden
alla bara hälsar på

jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i
jag hör ett hjärta som slår
inatt har jag bett för stunden dimman drar förbi
för en välkommen vår

jag har köpt så kalla saker
jag har gått den kalla gatan ner
nu har jag frusit allt för länge
jag ska inte vara kall nåt mer

har du sett nån i ögonen
jag hittar inte dit
jag kan inte reglerna i spelet
men du får gärna komma hit

nu smakar jag försiktigt
skiljer varmt ifrån kallt
jag måste lära mig från grunden
jag måste omvärdera allt

du är svår att leva utan
jag är svår att leva med
imorse hängde man Saddam i ett rep
jag har ingen skuld i det

jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i
jag hör ett hjärta som slår
inatt har jag bett för stunden dimman drar förbi
för en välkommen vår

Jag mår illa med känslan i magen.


en helt vanlig dag

Idag fick vi reda på resultatet på våra engelska- och italienska prov. Det gick ganska bra, och jag är fáktiskt nöjd. Fick VG på engelskan och MVG på italienskan, så därför lagar mamma taco ikväll (trots att det är hennes värsting haha). Ska plugga lite senare också, har lite matte kvar att göra och ska även skriva på mitt svenska föredrag.


Kollade runt lite bland mina favoritbloggar nyss. Ville bara länka till två av mina absoluta favoriter, det är verkligen helsköna bloggar! Ja, dom har ju lite mer att komma med än vad jag har kan man ju säga. Enjoy!




Elin Kling
http://kanal5.se/web/stylebykling/1




Natalie
http://aveny.se/?page=bloggar&content=read&id=29


arrividerci - på återseende


ingen nyhet

Idag på webbdesignen fick vi göra egna hemsidor. Så vem vet, kanske kommer det upp någon by Linnéa snart.. Isåfall länkar ju, måste ju sprida mina begåvningar haha!

Ännu en gång kom vi in på Peter och Lennart. Jag har sagt det förut och säger det igen; fy tusan vad lika dom är!

image58


                         Lennart Jähkel?                                              Peter Bjuhr?


Ja, jag blir förvirrad i alla fall!
arrividerci - på återseende


vårens lista! (uppdatering, glömde bort två viktiga saker!!)

Det här har jag att se fram emot våren 2008!


[ ] 25/1 derby mot KFUM Örebro i Kumlahallen 19,00
[ ] 26/1 sista distriktslagsuttagningen inför 90-SM i vår
[ ] första helgen i feburari F89-SM med Kumla (hela helgen)
[ ] sista veckan i mars flyttar vi från Pålsboda. Officiella datumet för flytten är 1/4
[ ] april innebär distriktslags SM med F-90 (om man blir uttagen)
[ ] 26/4 åker vi till Schweiz med innebandyn i en vecka!!!
[ ] Nationella proven i matte samt tyska i april (vet ej hur de ligger till i övrigt)
[ ] sista veckan i maj åker vi till Spanien med klassen, Sp1EU
[ ] 13/6 skolavslutning
[ ] ITALIEN
[ ] fotbolls em
[ ] Kent i Örebro i mars
[ ] Lars Winnerbäck i Brunnsparken, augusti 


matchreferat av Skattkärr ibk

Såhär stog det på Skattkärrs hemsida om gårdagens match:


Matchreferat

Detta var en match som präglades av ett lag som måste vinna och ett som inte tror sig avansera högre i årets serie. Kumla kom ut i första perioden och visade att dom ville föra matchen. Dom visade att skulle hemmalaget vinna så blev det med mycket svett och blåmärken. Skattkärr fick in 1-0 efte halva perioden men det ändrade gästerna på. 1-2 stod det i periodpausen välförtjänt lednig till gästerna. Målvakten i Skattkärr presenterade sig och gjorde en bra match hon utmärkte sig bl.a med fina utkast och vaket spel runt egna kassen.
Andra perioden kvitterade hemmalaget den första minuten, menKumla vände nästan direkt och gjorde två mål innan det hade gått 4 minuter. Först då verkade hemmalaget ta i och insåg att denna match vinner man inte utan kämpatag. Dom sista 5 minuterna pressar Skattkärr på och får in en kvittering så nu är man med tycker man.
Tredje perioden ställer Kumla upp och kontrar så i 15 minuten kommer chansen och där avgörs matchen.
Summa sumarum är att inställning slår klass och denna match vinner et lag som måste vinna. Hemaspelarna trodde att någon annan i laget var förlösaren, men så skedde icke utan vi akn bara gratulera Kumla till segern och önska dom allt väl i fortsättningen.


Ska käka nu.
arrividerci - på återseende


vinst!

Igår väcktes jag vid halv tio tiden. Mamma vill att vi ska äta frukost tillsammans, och vill själv inte sova länge, dessutom tycker hon att man ska vakna tidigt för att verkligen vara pigg de dagar då det är match. Så ja, det var bara att pallra sig upp. Halv tolv åkte vi till Åkerby där Ove hade bussen och så åkte vi och hämtade upp de andra i Kumla samt Örebro. På resan till Karlstad började jag läsa "Sanningen om diamanter" av Nicole Richie, och den visade sig vara riktigt fascinerande (har dock inte läst ut den än!).

Vid halv tre var vi framme, gick ut på promenad och laddade inför matchen. Pepptalk;et innan matchen var liknande som förra. De matcher vi har kvar är alla finaler, finaler som vi ska kriga till oss poäng. Inget fin lir behövs, bara ett jäkla jobb och en stark vilja. Det var exakt vad vi bjöd på! Genom hela matchen kämpade vi tillsammans.
I första perioden kämpade vi från underläga 0-1 till att ta ledningen 2-1 (mål Jennie Dohn och Alexandra Bjuhr). I andra stog ve för två mål (Malin Persson och Maria Djupström) medans dom gjorde tre, vilket gjorde att inför sista perioden var resultatet 4-4.
Tredje perioden inleddes med att spela på två hela femmor (hade tidigare spelat på tre kedjor och två backpar). Detta innebar för min del att jag satt hela tredje, men man var minst lika nervös vill jag lova. Om inte ännu nervösare än de som spelade. I allafall var tredje perioden länge mållöst men det skapades heta chanser mot bägge målburarna. Efter exakt 15 minuter in i tredje gjorde våran matchhjälte Sandy (Sandra Andersson) mål, och fy sjutton vilken känsla då! Jag lovar att det var jäkligt nära att kissa i brallan haha. Efter målet trycker de på och pressar våra backar på våran planhalva. Vi gör det svårt och har tur att de inte lyckas sno åt sig bollen och sätta en kasse. De tar timeout och tar ut målvakten, vi spelar då alltså 5 mot 6 och det blir bara nervösare för varje sekund som går. 19.37 blir Marie Petterson utvisad och vi spelar då 4 mot 6. MEN med de kungliga spelarna vi har lyckas de inte göra mål. Och vi går som segrare från matchen med 3 poäng hem till Kumla! Detta gör att vi ligger 4 poäng efter Mariestad/Lockerud och 4 poäng från att hålla oss kvar i ettan. Och tro mig, det ska vi göra!

Derby nästa helg:
IFK KUMLA vs. KFUM ÖREBRO
25/1 19.00 KUMLAHALLEN!



image20


ja, men det är sött!

Detta kan vara det gulligaste idag!! http://s31682.gridserver.com/dcma/
Joel Madden har skrivit om sin Nicole och deras nyfödda dotter i sin blogg! Ja, han fick dagens guldstjärna av mig i alla fall.


image57

En dag med tjejerna!

       
image56

tagen från: http://orjans.se/europaekonom



Dagen har varit väldigt händelserik. Och jag tror att det är på ett positivt sett. Mår faktiskt snäppet bättre än förväntat, och är inte heller särskilt trött. Otur som vi har i våran klass har det tryckts in en lektion på vårat schema så på fredagar slutar vi numera 15.00, vilket inte är någon höjdare direkt. Men tror kanske att det skulle fixas till, någon smart i min klass kom på någon idé som vi skulle föreslå för lärarna. I vilket fall så skulle vi tjejer hem till Frida efter skolan. Väntade väl i ungefär 40 minuter på tåget till Laxå, och sen nästan lika länge i Laxå för att åka till Finnerödja. Som faktiskt var större än vad jag förväntat mig. Det var ju t.o.m. en by, haha! Efter lite slapp i soffan hemma hos Frida gjorde vi iordning tacos som var urgott och gick ner utan problem (trots allt godis som svullats). Vid halv sju gick vi upp till biografen (JAA tro det eller ej, det finns en biograf i Finnerödja!!!), och tjejerna skulle kolla på den där råttfilmen, Rattatouj(?), och jag skulle tråkigt nog åka hem p.g.a viktig match imorgon. Fridas snälla pappa skjutsade mig till Laxå, där jag tog tåget till Hallsberg och sen blev hämtad av mamma. Och nu sitter jag här, och ska snart gå ner och kolla på Let's dance och sen sova. 

Det står en hel del flyttkartonger överallt i huset, och mamma ville att jag skulle börja packa ner mitt rum. Vet inte riktigt om jag vill börja med det än. Det blir för verkligt då. Har i alla fall städat lite i garderoben, och hittade en väska jag letat efter ett tag.


it's hard to belive

Jag känner mig alldeles tom. Tom på ord. Tom på tankar. Tom på luft. Tom, helt enkelt. Och jag vet inte vad jag vad jag ska säga eller göra. Därför kommer det här inlägget inte bli längre än det här. Därför kommer jag gå och lägga mig nu.


hej då

Ett rättvist referat?

Här är Lockerud/Mariestads referat för matchen i lördags
(samt länkar till våran bloggsida och lockeruds hemsida)


InläggPostat: sön jan 13, 2008 11:19 am    Rubrik: Svara med citat

TRE otroligt viktiga poäng bärgades i hemmamatchen mot Kumla. Vid förlust skulle det skilja en ynka poäng mellan oss och Kumla på nedflyttningsplats. Nu skiljer det istället sju poäng med sex matcher kvar.

Redan efter 49 sekunder låg vi dock under i matchen. Vi jobbade oss in i den samma och vid ett frislag så var både Linda och "Kakan" väldigt uppmärksamma på vart motståndarna tog vägen. "Kakan" kunde helt omarkerad dundra in kvitteringen. I spel fyra mot fyra tog Kumla återigen ledningen via the kitchen-way. Linda satte sen två raka mål och vi ledde för första gången och det kändes som att det ändå var våran match. Men Kumla kunde både kvittera och ta ledningen innan periodpausen.

I andra perioden gick det lite i stå och vi valde att sätta in Sandra "Turbo" Blomqvist. I hennes första byte skapade kedjan tryck och Sandra "Mulle" Skogsberg kvitterade. Kumla tog återigen ledningen och vi fick ånyo jaga. Med endast åtta sekunder kvar av andra perioden satte "Kakan" sitt andra mål för dagen. Mycket skönt att få till kvitteringen innan paus.

Tredje akten präglades av en enorm vilja och kamp från båda hållen. Mitt i perioden fick "Mulle" det gyllene läget och hon förvaltade det på bästa sätt, 6-5. För våran del gällde att absolut inte förlora matchen med tanke på hur viktiga poäng som stod på spel. Kumla dumpade in boll på boll mot vårat mål och om Stina i kassen haft en "sådär" match tills dess, så framstod hon som rejäl matchvinnare i slutet. Vi fick mestadels rensa undan och koncentrera oss på försvarsspel. Kumla tog ut målvakten och hade ännu större tryck mot oss under slutminuterna, men vi lyckades reda ut stormen och tre poäng var ett faktum.

Som sagt, tre otroligt sköna poäng i en match som var ganska ful. Kumla hade ett par tjejer som mer eller mindre gick in för att skada motståndare. Redan efter fem minuter så fick Antonia en crosschecking i ryggen och det såg ut som att hon fick en whiplash, vilket lyckligtvis inte var fallet. Marjo blev nermejad bakifrån, "Kakan" fick några riktiga tryckare. Som tur var så gled Larm i slutet undan en tackling vilken minst hade resulterat i en femminutersutvisning.

Jag har ju förut klagat på att publiken bara sitter tyst och tittar på våra matcher. Men den här gången var det fart på hejandet. TACK för det viktiga stödet!!! Mer sånt! I derbyt hemma mot Fröjered kan det bli en läktarmatch, då de brukar ha en skaplig klack med sig.





http://www.lockerud.nu/
tryck Damer>A Laget>Forum>M/L vs. Kumla


http://kumladam.sprayblog.se/blog.php?id=65
Maries inlägg efter matchen.

Simon & Garfunkel

"they shot my brother dead
because he hated what was wrong"
En liten tankeställare.

image54


evolution


Träningen igår gick bra. Trots seg skoldag var jag ändå inte jääätte seg på träningen. Dock gick Harres inte särskilt bra, tror att jag försämrade mitt resultat från förra gången. Men jag önskar att vi hade träning idag med, var verkligen sugen förut. Är för lat för att åka till gymmet i Kumla, eller ge mig ut på en löp-runda, men såhär under "vinter" tid känns det inte särskilt frestande. Promenad skulle visserligen funkat, fast Emma och jag kollade på film i stället. "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" hette filmen och huvudrollerna hade Jim Carrey och Kate Winslet. Haha, den var väldigt annorlunda och inte min smak direkt så det är ingenting jag rekomenderar.
Nu är brorsan här (en utav tre) och lagar mat. Ja, det låter unbeliveble men det är sant. Han ville komma ut till oss för att laga mat.. Jo jag tackar ja, hoppas bara på att det smakar.



Hade engelska prov idag och jag vettetusan hur det gick om jag ska vara ärlig. I början kändes det rent ut sagt skitdåligt, men framåt slutet flöt det på. Men när jag sen kommer ut och man hör vad alla andra svarat, så ja då kände jag mig ganska lost. På en fråga hade jag lyckats svara "prepare" istället för "prefer"... Lite smått irriterande.

OCH NU TILL DET BÄSTA(?)!
Idag är det verklighet. Allting är klart! Lägenheten i Kumla är fixad och kontraktet för våran husförsäljning är skriven. Jag tror inte jag har fattat det riktigt än. Det kanske tar ett tag att smälta ner. Ha ha, vad jag låter patetisk. Folk flyttar ju varje dag. Varför göra så stor grej av det hela? Jag vet inte egentligen varför det känns så mycket, eller varför jag tror att det ska kännas så mycket. Jag menar, man kan ju inte gräva ner sig och aldrig förändra. Jorden går ju inte under direkt.






today is my lucky day??

God middag!
Det var riktigt jobbigt att stiga ur sängen imorse. Har fått nytt schema, vilket betyder att alla våra sovmornar kommer att försvinna likaså de dagar vi slutade tidigt kommer innebära halv 4 bussen. Livet är hårt ibland, men det är väl bara att ligga i tills man når toppen. Andra lektionen för dagen var svenska, och vi började förbereda vårat föredrag som vi ska hålla om 14 dagar. Det är det första riktiga föredrag jag ska hålla, men jag är lite osäker på vad jag ska prata om. Just nu har jag bara två förslag; Innebandyn och min årliga semesterresa till Italien. Tror det lutar åt det förstnämnda, det är ju trots allt det "största" i mitt liv, just nu i alla fall, så det finns ju en hel del att prata om.

Efter skolan blir det att åka hem och plugga engelska, till provet som vi har imorgon. Sen åker vi till träningen, och därefter blir det hem och plugga igen. Vill verkligen få ett bra betyg på provet, så det kanske kan kompensera min bokrecension som inte gick sådär jättebra. Och snart ska vi välja ämne till årskurs två. Man väljer var för sig, men det kommer ändå bli ett sk. "majoritets-val". Det vi väljer mellan är att läsa Historia B-kurs eller Samhäll B-kurs. Jag tror att jag kommer välja Samhäll, men ska gå och prata med syon vad som är bäst att välja då jag planerar att söka till polishögskolan efter gymnasiet.

Idag är en ganska viktigt dag. Det är idag som vi ska ge besked på om vi vill "ha" den lägenheten som vi var och kollade på för en vecka. Enligt mina föräldrar så kommer vi att tacka ja, och jag hoppas verkligen att dom inte ändrar sig under dagen. Ska ringa mamma på lunchrasten och se hur det har gått. Jag fortsätter att gå på ovisshetens-stig........


arrividerci - på återseende


en heldag med mig själv

Dagens
1. Gratulationer till Madelene Nordh, 18 (detta innebär att jag fyller 18 om 1½år, jippi!). Nicole Richie och Christina Aguilera som födde sina barn inatt!
2. Plugg-dagen idag. Historian är nästintill färdig, och Engelskan är läst. Ska dock fortsätta senare.
3. Layouten på min blogg är fixad!! Efter ett flertal försök har jag lyckats gjort den bra mycket bättre (enligt mig själv i alla fall!). Tack vare http://designadinblogg.blogg.se/ och nevnarien.blogg.se/frgorsvar.html. Värda att besökas, de beskriver hur du fixar, steg för steg.
4. Förhoppningsvis blir det att kolla film senare ikväll med syrran. Ska försöka övertala henne att antingen se Armageddon eller La vita é bella (livet är underbart), de filmerna är oslagbara!
5. Skulle gärna skriva allt jag kände här. Men det är för privat.


Angående vårat hus så var "husköparna" här igår för att mäta osv. De berättade om sina planer och hur de skulle renovera om. Jag måste faktiskt erkänna att jag är väldigt nervös inför allting. Nästan lite rädd. Jag är rädd för att jag inte ska trivas i nya lägenheten och bara vilja flytta hem. Trots att jag har viljat flytta i nästan två år så blir jag så nostalgisk nu när det väl kommer till kritan. Men som mamma sa: "Vi har bott här i 19 år. Vi har gjort vårat i det här huset nu. Dags att röra på sig!" Det ligger nog en hel del i det. Man måste våga förändra sig. Det här kommer bli en stor förändring för mig. Och nu har vi väl också i princip bestämt oss för den första lägenheten som vi tittade på. Det är jag i alla fall glad över, för det var den jag helst av allt ville flytta till. Och idag har mamma, pappa och Emma varit på bl.a. Jakobssons möbler etc. och kollat på möbler som vi ska köpa. Som sagt, jag blir så nervös!


arrividerci - på återseende


Otursdagen

Min syster sa det och jag håller med, "finns det ingen rättvisa i världen?"
Det gör det nog inte, i alla fall inte någon som drabbar oss. Matchen var till stora delar våran, vi vann skottstatistiken med 44-28, vi gjorde första målet, vi stog upp medans dom föll. Allting talade för oss, en seger för Kumla. Men icke. Trots att vi som sagt stog upp i närkamperna var det vi som föll till slut. Resultatet blev 6-5. Helt otroligt. Vi gjorde en av de bättre matcherna och ändå kan vi inte få med oss en enda poäng. Ja jag vet inte, finns det någon rättvisa????? (min insats vill jag inte ens prata om.....)
Kvällen kommer bearbeta den tunga förlusten och morgondagen innebär en hel del plugg. Men på måndag är det igång igen, ut på en ny arbetsvecka och sedan match till helgen igen. Bara att ladda om då.

Inte så mycket positivt i det här inlägget. Men stå ut, det kommer väl så småningom?
arrividerci - på återseende


ännu en innebandydag

En snabbis innan vi drar. Ska precis bli upphämtad av (tjo)Ove med bussen. Vi ska till Mariestad och spela match! Det blir tufft, men som Nisse sa: De ska slänga vattenflaskor efter oss, och hata färgen blå!

Heja Kumla!


image16

Innebandy var det ja!

Hej!
Dagens första lektion var special idrott, och idag var det faktiskt roligt(!) för en gång skull (hoppas inte Robert läser det här he he). Vi spelade innebandy och var uppdelade i smålagsspel, trots skolans dåliga klubbor var det ändå riktigt kul. Innebandy som innebandy liksom. På den andra lektionen som var engelska skulle vi börja "redovisa" våra engelska böcker vi läst. Eftersom vi gick efter klasslistan blev jag den fjärde som redovisade (dock satt man bara för Lotta och recenserade så det var ju ingen stor redovisning direkt...), och jag vet inte alls hur det gick. På det stora hela är jag ganska nöjd. Men så nervös som jag var, det är helt sjukt. Har aldrig gjort någon engelsk recension förut, och så ska man sitta öga mot öga med en person som ska bedöma ens kapacitet. Uschiamej. Flera gånger fastnade jag på enstaka ord, räddade dock situationen efter en stunds betänketid och förklara runt istället. Men ändå, efter ett mvg i nian är jag "nöjd" med ett g på gymnasiet. Så mycket mer krav har man på sig tycker jag. Och jag har ett tips till alla föräldrar: Sätt aldrig dina barn på folkasboskolan i Pålsboda!! Haha, okej det var kanske lite väl överdrivet. Men trots att högstadiet var min bästa tid så rekonmederar jag inte skolan. Inte om man ska jämnföra med Laxåbornas kunskaper.... Men så beror det ju också såklart, som i allting annat, sin egen drivkraft och vilja. Det kanske är den jag måste jobba med?!
 
Anders Wendin. Det känns som att du vet vad jag tänker, drar ut orden och skriver en låt. Jag kan inte känna igen mig mer..



Ska duscha och göra mig iordning inför kvällen nu. Kan hända att det kommer ett inlägg lite senare också.
arrividerci - på återseende


image39






Ja! Jag glömde säga det.
Derby i Örebro ikväll. Det ska bli riktigt kul att se.
För min del tror och hoppas jag på vinst till ÖSK, vad tycker ni andra?


Is this your kind of place?

Tränade även idag. Och måste faktiskt erkänna att den här träning var ett lyft mot gårdagens. Innan träningen hade vi teori, och pratade lite om Scweiz-resan. Det ska bli skitkul tycker jag. Åka utomlands med laget och spela mot ett Schweiziskt lag! Dessutom kanske åka över till Italien och Milano. Jo men tacka sjutton för att man längtar. Vet inte vad man förväntar sig av livet annars? Kan ju inte bli annat än bra, med det gänget!

Mamma, pappa och Emma var och kollade på en lägenhet idag. Också den låg i Kumla, men kommer inte riktigt ihåg var. Den var tydligen ganska ointressant så det alternativet eliminerades bort. Och imorgon ska dom iväg igen och kolla på en annan lägenhet. Jag hoppas att även den inte passar oss och vi väljer att "ta" den första vi var och kollade på. Det var något speciellt med den, det kändes som att jag kunde tänka mig att kalla den för hem istället. Väldigt konstig känsla det där. Har bott i samma hus hela mitt liv, blivit uppfostrad här i Pålsboda och har ett liv här. Men det ska vi lämna för att fortsätta våra liv någon annanstans. Okej, inte särskilt långt borta kanske, men ändå. Ett nytt hem liksom. Det är nervöst jag kan inte säga något annat. Nervöst, men spännande...

Nu ska jag sova.
arrividerci - på återseende!



Dagens höjdpunkt:


i mål: Emilia Larsson, debut

backar: Krilla-Lund, Sandy-Dohn

kedjor: Paulina-Emma-Nyman, Fisen-Alex(debut)-Marie, Persson-jag-Maria

på bänken: Soffy, Totta, Sama/Satte, Falk och Hanna

bortmatch
IFK Kumla vs. Mariestad/Lockerud
lördagen den 12/1 kl1700
let's do this!!!!!!!

en liten sammanfattning av engelskalektionens tankar..

Idag började skolan igen. Dags att ta tag i sig själv så att man håller ut vårterminen. Det är faktiskt inte så jobbigt som det låter, och då säger jag det med planeringen; två prov nästa vecka. Lektionerna var inte särskilt seriösa, men det känns ändå att man steg upp ur sängen 06.10 imorse. Istället för engelska lektionen hade vi föreläsning. Den var ganska intressant, och man fick sig några funderare. Det var någon präst liknande tant (kommer inte ihåg namnet för hennes yrke, det började på D i alla fall...) som pratade om DÖDSHJÄLP, ABORT, HOMOSEXUALLITET och KÄRLEK. Vi fick diskutera lite i smågrupper men också i helklass.
I frågan om dödshjälp är jag inte helt säker på vad jag tycker. Hon berättade om en kvinna som arbetade och hade man och barn. Hon  fick diagnos för obotlig cancer och läkaren gav henne endast 1 år kvar att leva. Hon gick länge och grunnade på hur hon skulle göra och tillslut samlade hon släkt och vänner på "den sista måltiden" för att ta avsked av alla sina käraste. Läkaren var med under middagen och senare gav han henne en spruta och hon somnade in. Detta skedde i Holland.
Jag tycker själv att dödshjälp är en "bra" lösning på en obotlig sjukdom och ett obotligt lidande. Visst, man kan tycka att "lev så länge du kan, och ta vara på tiden", och det tycker jag också är rätt. Rätt mot sig själv och sina käraste. Jag anser att väljer man att använda sig av dödshjälp väljer man bort livet såklart, men man väljer ju även bort lidandet och till viss del de "dåliga" minnena som de kvarstående skulle få av en. Ligger man på dödsbädden med två veckor kvar i livet. Kan inte göra något annat än att ligga i sängen på sjukhuset  och äta. Kanske får man näring via dropp för att man är såpass dålig. Ja, då ser din familj och vänner ditt lidande och lider förmodligen en hel del själva. De sista minnena de får med sig av dig är inte heller positiva som de behöver ha i svåra tider. Såklart att de kommer minnas dig som den person du var när du var fullt frisk, men ändå. Jag skulle själv vilja ha glada minnen som sista minnen och skulle vilja att min omgivning hade glada minnen om mig.... Diskussionen tar aldrig slut


Om allt går som det ska skrivs kontraktet på lördag. Mamma har ringt på lite olika lägenheter idag också. Vi kommer oss allt närmre en flytt.
arrividerci - på återseende



En snabbis

Snart ska mamma och jag åka iväg till Kumla. Kl 14.00 ska vi kolla på en lägenhet! Helt otroligt egentligen. När jag sov hos Nisse frågade Maria om vi inte skulle flytta snart. Jag log tillbaka och sa; njaa, det är väl ett tag kvar. Och nu, 3 dagar senare ska vi kolla på en lägenhet. Spänningen lider.....



image37

update again

Nu har de åkt, Johan, Nilla och Esmeralda. Ja, familjen som var här och kollade på vårat hus. De verkade jätteintresserade. Nu återstår bara att vi ska sätta ett pris, och sedan ska vi se om de fortfarande är intresserade. Och, så måste vi hitta någonstans att flytta till såklart. Det lutar åt Kumla, i och med att Emma och jag spelar innebandy där, och det blir även nära till mammas jobb eftersom hon arbetar i Kumla.. Tro hur det blir?



Nu är jag mest trött och vill bara gå och lägga mig. Har fortfarande ont i halsen så vet inte om jag kan åka till Anna ikväll. Skulle verkligen vilja det, och träffa tjejerna som jag inte sett på hela lovet. Får se hur det blir.
Arrividerci - på återseende

update

Hela huset städar. Hela huset ska städas.
I eftermiddag kommer det ett par (eller bara tjejen kanske..?) och ska kolla på vårat hus. Fille´s (som gick i min klass, älskade 9c) syster ringde hit igår och sa att hon var intresserad av att köpa vårat hus. Tro det eller ej, men nu kommer de på visning i eftermiddag. Gissa om jag är glad???

Halsen är lite bättre idag, men känner fortfarande av den. Ska ringa Soffy sen och höra hur hon mår. Hoppas bättre! Kommer nog också ännu en update om hur "visningen" gick, håll tummarna!

Keep in touch, back to work
arrivi

Hej

Jag lever.
Har bara lite ont i halsen. Har druckit te och pressat apelsiner för att det ska gå över. Ska ut på en springtur imorgon, instruktioner av Fys-Sandra. Bäst att göra det så man kommer i form inför nästa helg.

Var på utflykt med ett härligt gäng idag. Var och kollade på 92:ernas distriktslags SM i Västerås, med (coach) Nisse, Maria, Bjuhr och Sandy. Tyvärr gick det inte vägen för Örebro iår, varken på tjej- eller killsidan.Sov hos Tivemarks också, från igår till idag. Och igår kväll var vi på bio, Arn. Superfilm trots att jag inte har läst böckerna. Men det ska bli av, jag lovar!
Färgade utväxten igår med. Det blev bra, duschar med silvershampoo också, då blir det ännu bättre.

Det var lite ifrån helgen. Kommer mer i veckan om laddningen för nästa helg, då vi ska spela mot Mariestad/Lockerud. Vill även tillägga att Sverige gjorde grymt bra ifrån sig i J-VM! Grattis till dom!
arrividerci - på återseende


Happy new year

Lovet har varit bra.
Julen var bra.
Nyårsafton var bra.
Det nya året hoppas jag blir ännu bättre.


Lovet innebär senare mornar (vilket i och för sig kanske inte alltid är bra i och med att man sover bort en halv dag och blir för seg för att göra något resten utav dagen) och det är verkligen nödvändigt när man stigit upp tidigt i princip varje dag i ett halvår.

Julen var som alla andra jular. Trevlig och mysig. Julen innebär såklart också frossa i julgodis och julmat, men eftersom träningarna börjar idag så ska väl det springas bort..

Nyårsafton blev inte som andra nyårsaftonar. Förr om åren har Helena och jag tillbringat den med våra familjer (förutom förra året när vi åkte till Örebro på kvällen). Men iår blev det inte så, vi var hemma hos Helena, åt och fixade oss. Sen kom det lite folk till henne och vi hade jätteroligt.. Därefter åkte vi in till stan, och hade roligt även där. Så, ja sammanfattning av den kvällen är nog; Roligt! Fast måste faktiskt erkänna att nyår är en aning överskattat..

Det nya året ska tamigfan bli en vändning. Och fy sjutton vad klyschigt det där lät. Som alla andra säger "nytt år nya möjligheter". Vad menas det egentligen? Att man får nya chanser? Endel kanske får det. Men stämmer det? Vad är det man syftar på att man får nya chanser inom? I mitt fall skulle det kanske vara innebandyn, kärlek, vänner, skolan osv. Men jag vet inte riktigt hur jag ska tolka "nytt år nya möjligheter". Om det inte innebär direkt nya chanser så lär det ju menas att man helt enkelt får nya möjligheter... Jaha??? Nya möjligheter till en förändring av något slag. Javisst såklart, men det kan man väl alltid få. Ett nytt år betyder inte bara nya möjligheter, det finns det såklart alltid. Man kan lika gärna säga/skriva: ny dag nya möjligheter, ny vecka nya möjligheter, ny månad nya möjligheter osv. Hajar du? Ett nytt år är ett större steg mot framtiden. Den framtid man måste välja vilken väg man vill gå. Min framtid. Vart ska jag gå? Med vem ska jag gå? De val jag väljer kommer spegla mitt liv. Hur är jag säker på att jag väljer rätt? Vad ska du göra med ditt liv?




Idag börjar innebandy träningarna som sagt. Det ska bli kul.
Arrividerci - på återseende

RSS 2.0