bildnostalgi

Dagens låttips

Adele - Chasing Pavements
Salem al Fakir - This is who I am




image95

En sommarkväll 07 med några utav de bästa tjejkompisarna


Livet har sina goda stunder!

Ja, visst har livet sina goda stunder. Men som med allting annat här i livet har även livet en baksida.

Kl 14.00 lyssnade vi tillsammans med SP,NV och TE-ettorna på en föreläsning om anorexia/bullimi nervosa. Föreläsaren hetter Johan och var inte den jag hade förväntat mig. Jag trodde vi skulle sitta och lyssna på en 1 timmes lång föreläsning med någon tant som jobbar som sjuksyster eller något.
Men alltså var han en lång, brunbränd kille som hette Johan. Han hade skjorta och jeans och såg ut som vilken 25 (?) åring som helst. Något om hans historia och vad han gått igenom kunde man defenetivt inte läsa av på utséendet.

Jag har ingen lust att berätta hans livsberättelse, men jag kan bara säga att den var otrolig. Vet inte om jag vill säga bra, för det är den ju egentligen inte. Den är hemsk. Livet kan vara hemskt. Det är människans uppgift att försöka göra livet lite lättare trots allt som kan hända. Tror jag i alla fall. Än så länge har jag inte kommit på något annat. Kanske gör jag det senare i mitt liv, någon gång i framtiden. Då ska jag blogga om det!


arrividerci - på återseende

Hello Sunshine!

Kommentar till väderleken den 21/4 -08
Niceeeeeeeeeeeeeeee!



Säg mig, kan det bli bättre?

Ett tak
En sol
+Klasskompisar
=


image94


sunday bloody sunday

Om exakt en vecka är vi påväg till Schweiz. Åker ju den 26 och det tar väl 1½ dag kanske? Ska bli grymt kul i alla fall och jag kan knappt bärga mig. Trots att vi har två prov och en svenska inlämning i veckan så kommer de här dagarn innan avresa gå fort! När vi bestämde resan till Schweiz kändes det som åratal kvar, men nu är vi där. Plus att då är det bara en månad kvar tills Spanien och 2 månader till Italien och 2 månader till jag har gått ut ettan. Hur sjukt är inte det? Jag fyller 18 nästa år också! Tro om man räknas till vuxen då? Vet inte om jag vill tänka så långt, bättre att liksom leva i nuet.....


Levererade grillkolen med Soffy i fredags, vi fick ut i princip alla säckar. Fredagskvällen tillbringade jag med Natti och Soffy och sen sov jag kvar i Pålsboda.
Igår var det innebandy SM finalerna i Globen, tråkigt nog var jag inte på plats så det var självklart att kolla på dom på TV i stället. På kvällen kom Kalle hit och vi kollade lite på O.C och så...


Det här inlägget blev väldigt kort och tråkigt för det är ju söndag som innebär pluggdag!
Så det är väl bara att ta tag i't!
arrividerci - på återseende

fyra godingar!

Dagens låttips

Ray Charles - Hit the road jack
Culture Club f. Boy George - Karma Chameleon
Robin Cook - I won´t let the sun go down on me






Är lite nervös.


rädda det som räddas kan -mig

Skrik. Panik.

Tyska föredrag imorgon
Engelska prov fredag
Svenska inlämning måndag
Historia prov måndag
Italienska prov torsdag (nästa vecka)


Men istället för att plugga ska jag på ÖSK ikväll. Skiter i sovmorgonen imorgon och åker tidigare till skolan. Vad gör man inte?

Vi lirar innebandy...

image93
Fotot är hämtad av Johanna Skogh

Sammanfattar helgen imorgon. Är alldeles för trött för att göra det nu.
Kan bara säga, så jävla värt!




arrividerci - på återseende

utvärdering 1: Mitt liv

Ca 50 miljoner människors liv togs under ww2 och förintelsen.
Varför är mitt värt att leva?




Jag vet varför.

ibland så....

Snart träning. Ska bara sova lite först...








Du tror att jag inte förstår dig,
Du har sett så många platser
Jag visst det har du nog
Du vet hur allt ska va'
Och trots det så tänker jag
Finns mycket mera kunskap än du tror
Än du tror

Du tror du äger jorden som du står på
Att allt blir ditt där du har gått i hamn
Men berg och träd, ja allt som finns omkring dig
Har ett liv, har en ande, har ett namn

sunday unbloody sunday

En realtivt bra söndag, faktiskt. Fast kanske kunde varit bättre (he he he he he).


Nu är det bara fyra dagar kvar till distriktslags SM i Sundsvall, och jag tror inte jag kan vara mer taggad. Blev i alla fall skitpepp igår på matchen och idag när vi kollade på Kumlas match (som de dock förlorade).
Kommer hem från Sundsvall den 13/4 och sen går vi en vecka i skolan och åker sedan på träningsläger till Schweiz med innebandy laget. Fy fan vad april kommer bli bra. Fy fan vad våren och sommaren överhuvudtaget kommer att bli bra!! I love it

Nu ska jag nog för en gång skull försöka komma i sängs i hyfsad tid!
Ses och hörs i framtiden!
arrividerci - på återseende


en dag utan dess like!

En vanlig söndag består oftast utav plugg, innebandy och film. Det ska väl kunna ordnas idag med. Skönt egentligen att det finns dagar när man inte behöver göra något speciellt.
Har i alla fall hunnit med lite pluggande nu på förmiddagen. Ska hjälpa pappa lite sen, göra iordning mig och åka in med mamma till Örebro och kolla på Kumlas semifinal mot KAIS Mora.




"En liten bit i taget, och du kommer långt."

just history?

Läste precis den här:

Vi som levde i koncentrationslägren
minns dem som gick runt
och tröstade andra,
gav bort sin sista bit bröd.
De kanske inte var så många,
men de är ett beivs
på att allt kan tas ifrån en människa
utom en sak:
Friheten att välja attityd
i varje given situation.

(Victor Frankl)


Har prov på andra världskriget och "Adolf Hitler - En karriär" på fredag (fast mitt prov blir framflyttat till fredagen därpå p.g.a SM i Sundsvall). Kommer ihåg i högstadiet när vi fick reda på att vi inte skulle börja läsa om Nazism förrän nian, och jag längtade. Eller egentligen kanske längtade är väldigt fel ord i sammanhanget, men jag såg fram emot det i alla fall. Och efter att ha besökt ett koncentrationsläger, läst om andravälrdskriget under hela nian, läst en krigsfångesbok och lite utav Anne Franks dagbok är det fortfarande fascinerande. Det är nog det bästa man lär sig på historialektionerna.

När vi hade genomgång i fredags om Nazism och provet osv sa våran lärare, Lennart att nu när man läser om allting så kan man inte fatta hur folk kunde dras med utan att protestera och hur det kunde gå så långt som det gick. Men om man själv hade levt som en fattig, arbetslös tysk på 1940 talet hade man inte varit lika kaxig.. Jag vet inte vad eller hur jag ska skriva mer, jag blir bara arg och ledsen ju mer jag tänker på det!!!
På filmen vi såg i skolan spränger de ett Hakkors i slutet och ställer en fråga ungefär som den här; "försvinner allt när symbolerna sprängs?".

Nu kommer jag drömma hemskt...


image92

5 april

  

Friday my friday. Innehållsrik, kanske lite stressig också.
Direkt efter skolan tog jag och Soffy bussen till Pålsboda och gick ner direkt till ICA för att prata med Cammi om vi kunde få tillåtelse att stå och sälja fika under ett par timmar på eftermiddagen. Vi fick ett positivt svar så där stog jag och Soffy i ca 2-3 timmar och tjänade ihop 500 spänn till klasskassan.
Efter fikaförsäljningen gick vi hem till Soffy och spelade lite tvspel (jag sög!!) med hennes bror innan vi fick skjuts hem till mig, där vi gjorde iordning oss lite för kvällen. Sen, runt halv sex-sex kom Emma, Charlotte, Anna och Frida hit och vi käkade och drog in till stan för att gå på bio. Vi såg 27 dresses. En skitvärd film faktiskt, så den kan jag rekomendera! Snygg manlig skådespelare också!!


Saturday my saturday. Innebandy.
Spelade träningsmatch mot Västergötland med distriktslaget idag. Var riktigt förväntansfull faktiskt i och med att hade med både Fröjereds- och Lockerudspelare som vi mött i serien..
Matchen i sig kommer jag faktiskt, om jag ska vara ärlig, inte ihåg så mycket av. Sträckte baksidan av låret i början av andra så satt resterande tid av matchen. Men vi vann i alla fall med 3-2 och vi spelar bara bättre och bättre. Matchen avslutades med straffar för att träna till kommande SM som är nästa helg. Även straffarna vann vi. Vi satte tre utav fem, och de satte noll utav fem. niceeeeeeeeeeee!
Resan hem var också det en roliga upplevelse..


Nu sitter Daniel och Eva och pratar om bantning och nyttig mat med mamma och pappa ute i köket. Jag är sugen på chips. Rätt tillfälle?

Har inget att göra ikväll heller så kommer säkert uppdatera senare..


...

It's hard. Really hard acutally.


bad day

Skrev prov idag på idrottslektionen. Det gick väl an, fast kom i efterhand på att jag förmodligen missade ett antal poäng på sista frågan. Men just nu orkar jag faktiskt inte bry mig. Min reaktion visar sig väl när vi får tillbaka proven..


Spelade match med distriktslaget idag också. Andra matchen och vi vann med 13-2, om jag minns rätt. Riktigt bra insats och det börjar fungera mycket bättre nu.
Dock kände jag mig mest som en förvirrade höna. Jag hittar ingenting känns det som. Är vilsen, slår felpass, petar med klubba istället för att gå in med kroppen. Ja det är inte mycket som fungerar just nu. Men perioderna kommer och går. Träning imorgon och match på lördag igen, fast då mot Västergötland. Då.


Gjorde bort mig på bussen hem förut. Jag är faktiskt inte förvånad!
Ses i förhoppningsvis i framtiden.


silly thought

Jag vet inte. Kanske är det bara frustration och saknaden av något som gör det.
Jag får ont i huvudet och blir lätt irriterad. Till råga på allt kan jag inte plugga. Vad är det de kallas? Tonårsproblem?

.. din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill

Jag har lyckats! Tre olika aprilskämt och folk som gick på't.
Fast blev också själv lurad, PeterK slutar inte förvånas bara för att det är 1 april..

"1 nytt medelande från Soffy"

Fick nyss ett sms av Soffy där "hemma" i Pålsboda:

"Jag dör, rosa luggen åkte till pålsboda med bussen?
Vad fan gör hon här lixom? ;-)
plus att min granne sitter på trappen och jag står i
köket och spanar. Lol..... Saknar du inte pålsboda? (a)"


Det enda jag kan säga som svar är;
När Rosa Luggen åker till Pålsboda med bussen älskar jag att jag har flyttat.
När Soffys granne sitter på trappen hatar jag att jag har flyttat.

inget aprilskämt

Har nyss kommit hem från en nästan ändlös skoldag. Hur är det egentligen möjligt att kunna ha sju lektioner på en dag? Sp1EU fixar det i alla fall.


Igår släppte Patricia en bomb på mattetimmen, -hon ska inte med till Spanien. Hon berättade att vi skulle få en "ersättare", som vi kanske inte skulle bli så jääätteglada över.
Rektor Lars Friman ska joina oss till Barcelona! (paus för skrattanfall)

Tillsammans med Torre (Torgeir) ska han vara våran "förmyndare" under de sju dagar vi har i Spanien.
Mamma började asgarva och Lotta blev minst sagt häpen, Patricia sa att vi var så självständiga att vi skulle klara det. Hon trodde också att vi skulle få ta mer hand om de 50+ gubbarna än vad dom skulle ta hand om oss. Jo men visst!
Hur som helst, Lars som Patricia, så ska vi dit och ha kul. För det går sannerligen att ha i våran klass!


Igår kom nya soffan hem hit till lägenheten och idag hämtar pappa garderoben som vi ska ha i hallen. Detta börjar mer och mer likna ett hem faktiskt, och tur är väl det för mamma sa igår att hon nog skulle börja trivas trots allt, sooner or later.


Och nu ska jag egentligen plugga till idrottsprovet vi har imorgon. Men är fortfarande utmattad efter skolan så jag tar tag i det lite senare. Plus att jag hörde när några SP1are som haft provet idag pratade om några frågor.. Det gäller att vara idel öra!! ; )


Ska kolla lite vad som händer på top model nu!

arrividerci - på återseende


RSS 2.0