den med utgången

Gårdagen var en bra dag. Jag och Oskar hade en väldigt lång och fin morgon ihop. Vid elva skildes vi åt -jag till jobbet och han till skolan. Jobbade till 18 och mötte senare upp mina små fina vänner på Pitchers för att fira Frida och Madde som fyllde förra veckan. Efter en väldigt god och rolig middag åkte vi hem till mig för att spela lite spel och dricka lite drinkar. Sedan tog vi oss en utgång. Var ett jävla bra tag sen jag var ute på en onsdag. Men vi hade det bra. Kvällen till ära, utan vår vetskap, uppträdde Dj Mango. Och om ni, precis som jag, inte har en aning om vem han är så "sjunger" han "123, fanta å rosé". För övrigt en dålig låt av en fjortiskille, men det väckte lite Kos-minnen så vi blev en aning nostalgiska. Fick med mig mina två små nattgäster, Madde och Natti (Soffan du har fortfarande en given plats när du är med) hem. Så sammanfattningsvis var gårdagen rackarns bra.


cold around me

15 minus idag igen. Tar det aldrig slut?

Livets månad

Hallåååååå jag har glömt att berätta att emma vann biljetter till en Winnerbäck-konsert i Helsingborg nästa onsdag. Vilket innebär att vi kommer se både Håkan och Winnerbäck samma månad!!! AWESOMENESS

cold around me

En dag bestående av städning, jobb och kvällsmat hemma hos Micke, Jossie och Viggo. Sprang i princip från jobbet hem till dem för att hinna leka lite med Viggo innan han skulle sova. Hans bästa lek just nu är "ta mig, faster Linnéa. Jag har hur mycket energi som helst och du får inte sluta jaga mig förrän jag är trött" och jag har tyvärr inte lika mycket energi som lillpojken. Som tur var blev det inte så mycket spring ikväll för han var redan ganska trött när jag kom. Jag fick istället vara med och söva honom som är världens mysigaste thing to do.

Nu kom min egna lillpojk hem från träningen så vi ska dricka lite té och kolla på Vänner. Det är fortfarande svinigt kallt ute vilket gör téet extra gott. Livets kvällar.

i-land

Ständiga frågan när lunch närmar sig: Vad ska jag äta?

väntar aldrig för länge

Sitter i bilen påväg hem från en superbra helg i Klövsjö. Har hörlurarna på mig och har redan lyssnat klart på två "P3 dokumentär"-poddar: Raul Wallenberg och Knutbydramat. Just nu är det Lasermannen. Är för övrigt helt slut. Vet dock inte om det är på grund av den svarta natten utanför bilens plåtdörrar eller av helgens tre skiddagar. Har haft underbart väder med både sol och snöfall, lärt mig åka skogsbanor och tagit min "dubbelsvarta backe-oskuld". Är numera, efter endast 5 skidhelger på mina snart tjugo år totalt skidtokig. Såklart är fortfarande sol, värme, hav, strand, sand, solglasögon, glass och allt vad utomlandsresor innebär mitt allra största kall. Men min syn på vintern har absolut tagits till en högre nivå. Trots min hyllning till snö, vinter och skidåkning önskar jag att våren snart kommer till Örebro. På jobbet håller vi på och packar, i princip varje dag upp vrålsnygga sommar skor: alltifrån ballerina till kilklackar och träskor. Vill även prova mina nya klänningar. Men den som väntar på nåt gott...

även om jag haft en onekligen bra helg var jag innan vi åkte väldigt delad eftersom en tripp till fjällen skulle innebära att jag missade säsongens viktigaste match mot serieledarna mot Forsby. Veligt hade vi ändå några veckor innan bestämt att vi skulle åka så i söndags satt jag som på nålar och uppdaterade livematchen på innebandy.se för att följa matchen. Och spännande blev det. Och vinst blev det. Mitt älskade kumlalag spöade Forsby med utklassningssiffrorna 7-1. Sanslöst bra. Sanslöst viktigt. Sanslöst spännande fortsättning av seriens matcher.

Seize the day

Idag har jag och Rambo varit hundvakt åt Kristian och Martinas hund Ludde: en liten vit, lurvig sak som morrar när han är sur. Vi har dessutom haft besök av hyreshusets vaktmästare som beslutat att vi ska få en ny spis, hallelulja! Det innebär att båtar 80-tal kök kommer uppdateras lite mer. Min vän Helena var även här på lunch. God lunch med ännu godare sällskap, som tyvärr utnyttjas för sällan. Vi bor ca 15 minuters gångväg från varandra men ändå tar det miljontals år för oss att bestämma dejter. Likaså är det för mig och kära Cecila som jag faktiskt ska fika med på Java imorgon. Så på två dagar har jag hunnit med att träffa två goda och saknade vänner så det är inte illa pinkat faktiskt. Innan Java blir det simning och solning med Matilda och efter Java ska jag hämta hem Viggo från dagis. Får se hur det går. På kvällen gästas jag av mina underbara små änglar för vårt klassiska torsdagsmys<3. sedan tillbringar jag och oskar helgen i Klövsjö. Så detta är dagar jag sett fram emot ett tag och det handlar just nu bara om att fånga dagen och hinna med sä mycket så Möjligt på så kort tid som möjligt. Trist nog missar jag Forsby på söndag.

äta bör man annars dör man

Koka potatis. Stek laxfilé, häll i matlagningsgrädden från en burk "Skagenpanna" och sedan smaksätt den med röran från samma burk. Smaskens.

Skär falukorven och hacka lök. Fräs. Ha i köttbuljongen och rör i mjöl, tomatpuré och gräddfil. Servera med ris. Smaskens.

en dag att fira

Alla stjärtars dag firades med jobb, träning och Åsa-nisse. Sålde lite skor. Gick en långpromenad och förfrös nosen. Såg för första(?) gången Örebro ur svampens synvinkel. Fick en Berlin-weekend av Oskar. Sände blombud till mor och far. Skrattade lite åt Johan Glans och Henrik Dorsin på bio. Åt lite chilinötter och choklad. Drack vatten för att bli ett med branden i halsen efter nötterna. Och förfrös nosen igen påväg hem från stan. En bra stjärtdag.

2011-02-09

idag kom Rickard och Elli in på jobbet. Mycket uppskattat.

Morgondagen blir intressant och nervositeten flödar. Ska försöka fixa en lunch med Lovisa innan jobbet och på kvällen kommer mina älskade vänner på lite klassisk torsdagsmys med bakad potatis. Kvalitetstid på en vardag är välbehövligt. Nästa helg blir det förmodligen skidåkning. hejaaaaaa


saknar min vän


just another summer

Effektiv dag. Vi gick upp vid 9 för att spendera förmiddagen på IKEA och göra av med 500kr-presentkortet vi fick i julklapp. Kom hem och städade allt som går att städa (förutom rensning av garderoben som jag precis fick för mig att börja med nu) för att sedan ta en löptur och lunch med Matilda. Lovely tjej för övrigt. Sedan fick jag besök av Kristina som säljer Mary Kay-smink så nu har jag gjort av med om möjligt mer pengar än vad jag egentligen får för mig själv. Ikväll väntas middag hemma hos Daniel, Eva och Astrid. Sen blir det som vanligt myskväll/natt framför Friends. Som sagt. Effektiv dag.


För övrigt så är det supervarm vårluft här i Örebro så snart, snart kan vi välkomna våren.

i väntan på

Laxfilé, potatisklyftor och ört-creme freich.

Älskade sommar

Jag längtar efter dig, kära sommaren. Hämtade ut några klänningar på posten idag och har bestämt mig för vilka vårskor jag ska köpa från jobbet så börjar smått förbereda mig. Men behöver också: lite brunbrända ben. Soliga sommarkvällar. Morgonsol. Frukost på balkongen. Uteservering på stan. Nattdopp i sjöar. Sommarstugan. Långa promenader. Löpturer. Häng i parken. Utekvällar. Glassbaren i Söderköping. Midsommar. Kubb. Minigolf. Glass. Bad. Solglasögon. Blont hår. Milkshake. Festival. Utomlandsresa med älskade vänner som innebär slappdagar vid havet på en madrass och utgång på nätterna. PITCHERS-HAMBURGARE. Klänningar. Sandaler. Sand mellan tårna. Hoppa bomben från bryggan. Tälta. Leka lekar. Lyssna på någons gitarrspel på en filt någonstans. Sommarkyssar. Svett. Eftersvett då man kommit direkt från duschen. GRILLKVÄLLAR (men vinterns taco-kvällar håller också jävligt hög klass)

Och ja ni vet, allt de där andra som händer på somrarna.

bilder säger mer än tusen ord

Man träffar tusentals människor i sitt liv, men det är bara vissa som berör en.




RSS 2.0