ett litet rop pa hjalp

Hej! Helena och jag sitter pa ett internetcafe i bravasono. det ar ganska jattedaligt vader har men vi har ganska jatteroligt anda! igar var vi med fabbis + tjej och antonio pa en bar i lignano for att fira italienska segern. idag spelar sverige wow! hej da

skolavslnt. bilder

  
 

finns fler på http://sofiaae.blogg.se/ och på http://sofiiiiiiiia.bilddagboken.se/p/show.html?id=221881598&directlink=1







kul att det ska regna till och med torsdag i italien. ganska roligt.
ciao! nu sticker vi! det var sista ordet för mig på ett bra tag!

it is u






You're a falling star, You're the get away car.
You're the line in the sand when I go too far.
You're the swimming pool, on an August day.
And you're the perfect thing to say.

And you play it coy, but it's kinda cute.
Ah, When you smile at me you know exactly what you do.
Baby don't pretend, that you don't know it's true.
Cause you can see it when I look at you.

And in this crazy life, and through these crazy times
It's you, it's you, You make me sing.
You're every line, you're every word, you're everything.

"not just for the moment"

Min Kalle åkte nyss! Vad jag kommer sakna honom.


Jason

Igår när Anna Neander sjöng I'm yours med Jason Mraz försökte jag få en bild av hur han ser ut. Jason alltså. Men jag kunde inte placera honom eftersom jag aldrig sett en bild på honom.
Googlade nyss på honom så nu vet jag hur killen ser ut. Och jag vart glatt överaskad faktiskt, han ser ju helt okej ut! Tycker också att han är rätt lik Hugh Grant, fast en bättre version!



ja

att packa!
att kunna packa bra så att allting får plats?

ja

Att äta mat!
Att kunna laga mat?

face it

Värt att vara ledig idag. Har påbörjat den till kännes oändliga packningen, men har inte kommit långt. Har bara börjat tagit fram lite kläder som ska med, sen måste ju även allt annat jox packas ner. Brukar vara ute i god tid, men jag vette tusan vad det är nu. Känns ju inte ens som att vi ska åka imorgon. Jag menar, hur mycket brukar jag inte se fram emot sommarlovet och semestern?! Det känns bara som att morgondagen är en vanlig vardag. En vanlig torsdag. En vanlig torsdag den 12 juni. En vanlig torsdag den 12 juni då sommarlovet börjar. En vanlig torsdag den 12 juni då sommarlovet börjar och jag åker till Italien.

Nej det klickar inte. Det har gått för fort fram helt enkelt.
Och jag åker från Kalle. Nej, det klickar verkligen inte.


instickare

Ja jusst ja.
Idag var det Benny Hill i Pålsboda. Självklart var vi där. Jag Soffan och Natti.
Det skrevs för fulla muggar i folks avslutningsböcker. Det kallas nostalgi.

brilliant!

Citerar Jin "jävla kuksugar dag".
Fast dagen fick ju ett bra slut, trots allt!

Vill inte sitta här och beklaga mig över min dag. Den var dålig thats it. Jag åker ju om två dagar liksom, då kan jag inte sitta här och vara pessimistisk. Det finns inte på världkartan.
Precis, åker om två dagar ja. Två jävla dagar. Och jag har packat? Nej. Och jag har städat? Nej. Och jag är taggad? Ja! Som tur är så har vi ledigt imorgon, så får ta tag i packningen och städningen då. Ska försöka hinna med att gymma en sista gång innan vi åker också. Och på kvällen kommer Anders och Annika som vanligt, och förhoppningsvis dyker Kalle  också upp och säger hej då!

Dagen var en jävla kuksugar dag ända fram tills kvällen.
Var och åt med Jin, Hanna, Soffan, Emma, Challe och Frida på sokrates här i Kumla. Och förutom att maten, som vanligt, var delicious så var även sällskapet utmärkt! Kan inte sluta det här läsåret på ett bättre sätt! Tjejerna har gjort hela ettan, kommer göra hela tvåan och trean och mer därtill!
Efter maten gick jag och Soffan hem till mig och kollade på fotbollen med Papi. Och vilken match! Och vilken öppning på EM. Och vilken Zlatan.
Kan beskriva nästa match för er;

Jag. Helena. Mamma. Pappa. Baren i Aprilia Marittima. Vi har Sverige flaggor. Tröjor. Pappa har gul och blå krullperuk. Mamma har gula och blåa naglar (hahahah ja jag vet!!!). Vi jublar. När Sverige vinner. Andra segern. Mot Spanien.
När jag är i Italien.



arrividerci - på återseende

stå upp




det var ganska skönt.

min slutliga hemsida


STARTSIDA


ITALIEN OCH EU


FOTOALBUM


EN LÄNKAD SIDA



ftp://172.16.0.107/stefanandersson/sle0704/index.htm


ovärt

det gick sämst att gymma. har ingen ork.
har kännts så efter spanien, fick ju inte i oss tillräckligt med mat tydligen.
får ta tag i det där.


ska duscha nu, för sen kommer helena och hennes familj! =)=)
fem toasters på det!


ovärt

Vad ska jag blogga om?
Hör av mig om jag kommer på något.
Mitt huvud är i en anna värd. Ska gymma nu i alla fall.


kampsång

"I said BRR it's cold out here. It must be some SPEU in the atmosphere.
I said BRR it's cold out here. It must be some SPEU in the atmosphere.
I said oeh oeh oh ICE ICE ICE.
oeh oeh oh ICE ICE ICE"



en speciell dag

4 juni.

Exakt 21 dagar kvar tills Emma fyller 20. 
Exakt en månad kvar tills jag fyller 17.
Exakt ett år och en månad kvar tills jag fyller 18.
Exakt 8 dagar kvar tills skolavslutningen.
Exakt 8 dagar kvar tills vi åker till Italien.
Exakt 10 dagar kvar tills vi är framme i Italien.


4 juni.

Försov mig.
Emma ringde och sa att vi inte hade några lektioner.
Åkte in till Örebro.
Gick på stan med Jin.
Gjorde av med pengar.
Träffade Kalle.
Gick till USÖ.
Gick till tåget.
Gick till apoteket.
Åt.
Ska på träning.


en favorit!


spanien 26/5-2/6

Dag för dag. Detaljerat? Lite.



måndag:
pappa skjutsade mig och Frida till Hallsberg kl. 02.00 för att åka den två timmar lång bussresa till Skavsta.
Väl framme på flygplatsen åt vi frukost och lekte lite lekar (typiskt oss att leka eller?!). Efter ca en timme i väntan på flyget och 20 minuter innan incheckningen blev vi oroliga. Torgeir, våran klassföreståndare, skulle komma med buss direkt till Skavsta (han åkte alltså inte med våran buss eftersom han bor i Norrköping) och han hade inte kommit. 5 minuter innan incheckning dök han upp med våra biljetter. Bra kille! Som tur var hade vi ju vår rektor, Lars "Larsa, Lasse, Frillan" Friman med oss.


Efter en tre timmar lång orolig flygresa var vi framme i Girona, Spanien. Vädret var skönt och veckan såg lovande ut. Vi åkte flygbuss till staden L´Estartit där vi skulle bo, och när vi kom fram fick vi till slut våra hotell/lägenhets-rum efter mycket om och men. Mina kära rumskamrater var Jin Sofia Hanna - Nakedsson.

Efter uppackning hade min grupp rundvandring i staden. Och sen badade vi. Skyhöga vågor......



tisdag:
Direkt på morgonen begav vi oss med en buss till Girona. Dagen bestod av att gå rundvandring i staden på förmiddagen och på eftermiddagen fick vi fritid. Vädret var inte helt okej. Det var dåligt redan på morgonen så vi var behövligt utrustade med paraplyer och långbyxor.

När vi skulle återvända till busstationen blev det trubbel. Vi frågade ett antal människor om vägen och fick till och med en improviserad karta av en kostymknutte. Och efter en del velande och hjälp med olika människor hittade vi i alla fall till slut våran buss.

När vi kom hem hade det börja spricka upp lite. Vi bangade inte havet. Var själva på stranden och badade i ännu högre vågor.....
På kvällen blev vi förföljda. Eller vi trodde att vi vart det. Sprang in på något okänt hotell, in på ett poolområde med höga murar. Kom inte ut. Tänkte klättra över. Märkte att dörren inte var låst. Gick ut. Lekte Matrix och gömde oss bakom buskar och bilar. Sprang hem.

onsdag:
09.00(?) gick bussen till Barcelona. Det enda rätta var att sova på bussen för att orka dagen.
Vi blev guidade runt i Barcelona och rundturen avslutades med att besöka ett akvarium museum. På eftermiddagen fick vi fritid och shoppade loss.

Hemfärden blev dunderkalas! I princip hela klassen satt och sjung olika kampsånger och peppade inför kvällens utgång. Vi besökte Rockafellers för första gången. Helt okej faktiskt. Trots att det hade varit "inbrott" hos Frida Challe Anna och Emma. Scary!

torsdag:
Ledig dag.
Solig dag.
torsdagen var enda dagen vi hade en heldag med sol. Riktig sol. Då stekte vi på stranden hela dagen. Samtliga brände sig och flagar nu. Värt.


fredag:
 Dagen då vi resan till Frankrike och Perpingang blev av. Vi åkte 07.00 och käkade frullen på bussen. Kom fram till den skola i Perpingang som vi skulle besöka vid halv tio tiden. Det var super!
Vädret var sooool och nice och vi blev bundisar med lite fransmän. Till och med så bundisar att de förmodligen ska komma hit och hälsa på nästa år. Värt!
(soffan och jag lärde klassen "ricki ticki tanga" som vi gjorde utanför skolan när alla hade rast. Det hela slutade med att fransmännen var med och sjöng osv. kommer även läggas upp film på det så småningom)

På eftermiddagen hade vi hyrt en guid som gick runt med oss i hela staden. Rätt okej! Det blir ju vad man gör det till..

På kvällen gick vi till Rockafellers. Var en lyckad kväll. Tills vi märkte att Challe hade försvunnit med den engelsman som hon suttit och pratat med under kvällen. klockan var ca 24.00 och nästintill hela klassen sprang runt i staden och letade efter dom. Det ringdes till poliser (som så hjälpsamt sa: "they can be everywhere in the town. We don't know where she is"), frågade folk, resturanger och gav beskrivningar. Efter kanske en timmes letande hittade vi dom. De hade varit ute och gått en promenad. Allt var okej. Vi grät floder. Det blev en hemsk natt.


lördag:
Ledig dag.
Regnig dag.
Dålig väder så inget solande. Vad vi gjorde under dagen kommer jag inte ihåg.

Trots den "lilla" inicdenten på fredagskvällen fick vi ändå gå ut på lördagen.
Från 22-2300 fick vi spela svensk musik, så Hanna tog med sin Ipod och det spelades b.la Magnus Uggla, Basshunter, Maskinen etc etc. Det var bara vi svenskar som dansade. De andra glodde mest.

Eftersom det var lördag och ledigt på söndagen var det mycket folk ute. Det vart inte så roligt framåt nattimmarna. Ganska ovärt. Men gröntröjan såg vi allt.

söndag:
Ledig dag.
Regnig dag.
Vi slappade, packade och var inne i stan och shoppade. Gjorde tatoos och åt glass.
En skön dag och en crazy kväll. "Familjen" stannade hemma och hade bjudit över Stina och Jessica. Görkul kväll. Lätt värt!


måndag:
klockan ringde 05.15
bussen gick 06.30
flyget gick 10.05
och landade 13.05 (som Ryan Air stolt påpekade. De var för en gångs skull i tid)
kom hem till Kumla 15.40
Kalle kom 19.00





That's it! Mycket bra vecka, trots vädret!




sp1eu, the very best


efter en veckas bloggtorka

Har varit hemma i mindre än 24 h nu. Då är det väl dags att uppdatera?

Spanien har varit great!
Skriver väl ett till inlägg och informerar om vad vi egentligen gjorde där nere.
Tills dess kan jag bara säga att familjen önskar en god jul!


Familjen, Soffan Jin jag och Hanna


RSS 2.0