ifk kumla innebandy

hur kan jag säga det tydligare?
Jag älskar mitt lag!



"I am magic"

Vem är din förebild???


Försök göra detta utan att fuska...

Scrolla inte ner förrän du gjort testet, du kommer att bli förvånad!

Ta fram en kalkylator (Din dator har en).

1) Välj din favoritsiffra mellan 1-9.
2) Multiplicera med 3.
3) Lägg till 3, och multiplicera med 3 igen (Jag väntar medan du tar fram
kalkylatorn...)
4) Du har nu ett 2- eller 3-siffrigt tal.
5) Lägg ihop siffrorna.

Scrolla nu ner...













Kolla nu med ditt tal vem din förebild är i listan nedanför:







1. Einstein




2. Nelson Mandela




3. Abraham Lincoln




4. Helen Keller




5. Bill Gates




6. Gandhi




7. George Clooney




8. Thomas Edison




9. Helena Grabö



10. Abraham Lincoln



Jag vet... Jag har den effekten på folk... En dag kan du också bli som jag... :-) Tro mej!)











P.S. Sluta byta siffra. Jag är din idol. Lev med det!!!


Fridens!!

tjuvlyssna.se?

~ tjej 20 gör ett konstaterande inför tjej 17 när de båda sorterar in fakturor till pärmar, i bokstavsordning.

tjej 20: Vad smart den personen var som kom på att man skulle sätta bokstäverna i alfabetisk ordning!
tjej 17: Eh.. Men hade Ö haft A's plats så hade det ju ändå varit alfabetisk ordning!
tjej 20: Jaa. Det har du faktiskt rätt i.


innebandyminne

hittade en söt bild på google.


ser ni vad jag ser?


to good to be true?

haha. vad sjukt!

http://www.uijh.se.nu/


to good to be true

När du trodde att du hört alla olika versioner på Hallelujah. Och framförallt, när du trodde att du hade hört den bästa versionen så har du inte hört den här.




what it feels like to be alive.

Jaha nu har man provat på vuxenlivet i två dagar. Det känns ju bra.
Under den här nämligen har vi nämligen praktik och jag tillbringar min tid på Närke Sten med främst Emma men också med Stefan. Får hjälpa till endel med bokföring, arikvera och sortera papper, åka med stefan på shoppingturer osv ;) Det passar mig bra eftersom jag är så grymt trött på att sitta i skolbänken dag ut och dag in, vecka ut och vecka in.

Idag är det en månad kvar tills HåkanH och imorgon min vänner, då är det bara 12 veckor kvar tills SP2EU åker till La ROMAAAAAAAAA!



and this is what it feels to be alive.


what a weekend!


i fredags hade jag planerat att åka in till mellringehallen för att kolla på derbyt mellan Axberg och Lillån. Men så är jag ju också lite naiv. Hade en väldigt snäv deadline; att skriva klart mitt EU-tema arbete så att jag kunde vara inne i örebro runt halv sju-sju. Så satte igång med pluggandet direkt när jag kom hem från skolan, vilket var runt tre. När klockan var halv sex kom mamma in i mitt rum och sa att hon skulle göra klart maten så snart som möjligt så att jag hann med att äta. Då hade jag inte ens kommit halvvägs med arbetet så jag gjorde slag i saken och fick smsa Lund att jag omöjligtvis skulle kunna hinna med att kolla på matchen.
Arbetet skickade jag in till min lärare Mattias när klockan var 23.58. Ni kanske förstår nu att jag saknar tidsuppfattning?

lördagen var rätt hektisk. Matchen började kl 15.00. (har inte så mycket att säga om den förutom att jag faktiskt blev matchens lirare och sen finns det att se på kumlanytts hemsida)
Efter matchen var det snabbdusch som gällde och sedan hem för att göra sig iordning och ta emot familjen Grabö som var hitbjudna på mat m.m. En riktigt trevlig och lyckad kväll!!!

idag har varit allt annat än hektisk i alla fall. vaknade vid tolv. Efter "frukosten" satte jag på cdn jag lånat (från Hjördis) där Mia Törnblom läser sin bok Självkänsla Nu! Eftersom jag är så trött nuförtiden så somnar jag bara när jag läser så det är ett riktigt bra alternativ att lyssna på boken i stället. Plus att den är så jävla bra också!!
Nu ikväll har vi haft familjemiddag med god mat. Ska snart duscha och sen gå och lägga mig. Prao imorgon... Spännande!

floorball or die






KUMLA - VÄNERSBORG
15.00 KUMLAHALLEN
VÄLKOMNA

låt allt bli som förr

Nostalgi!!!
Pappa skjutsade mig till Pålsboda eftersom jag skulle infinna mig hos Tandläkarn 08.10. Det var bara en vanlig undersökning så det gick snabbt. Missade dock bussen med en kvart och eftersom Pålsboda ligger lite avsides (missförstå mig inte, saknar faktiskt min gamla hemort ibland!) så går bussar rätt sällan. Fick vänta 1½ timme för att kunna ta nästa buss till Hallsberg.

Jaha. Och vad skulle man hitta på i 1½ timme, en vanlig onsdagsmorgon i Pålsboda? Nowhere to go but school. Så det vart ett besök på min kära gamla skola, Folkasboskolan. Och tro mig, det var precis som det skulle. Allt kändes precis likadant som när vi lämnade den för ett och ett halvt år sedan.

Det var inte bara utseendemässigt som inte har förändrats utan miljön var densamma. När jag kom in i Caffi (café oasen) så var bänkar och bord möblerade på samma sätt som när jag slutade nian. Det var stökigt och fullt med folk som grupperat satt vid olika bord. Några var inne i själva kiosken som Irené fick köra ut. Det kastades runt urdruckna festispaket, så Irené gick lös. Folk spelade kort. Gamla lärare kom fram, kramades och pratade. Allt var helt enkelt som det skulle. När alla elever gått in på lektion och Irené försvunnit ur Cafeterian satt jag där själv vid ett bord och lyssnade lite på musik. Även fast det bara har gått ett och ett halvt år sedan jag slutade nian så kände jag verkligen hur man saknar högstadietiden ibland. Och alla gamla vänner från högstadiet....



                              
               






vilka minnen man får! alla dessa människor gjorde hela min högstadietid och mer därtill!´
Godnatt!


denna månad också!!

Lugn nu. Jag glömde aldrig bort att det var den 19e igår.
Tro mig, I remember!

think before act!

Detta stog i dagens NA:



Larm från USÖ: Tonåring från länet smittad av HIV

 ALLMÄNT/ÖREBRO Publicerad: 2009-01-20 13:53


En tonåring i Örebro län har testats positiv för hiv utan att ha fått smittan utomlands.

Smittskyddsläkare Hans Fredlund ser med oro på att länet nu har fått sitt första fall av inhemsk hivsmitta hos en ung person, inte minst med tanke på att många i den åldern har samlag utan att skydda sig med kondom. Varje år smittas 1 200-1 300 personer i länet med könssjukdomen klamydia.
- Majoriteten av dem är tonåringar och om vi får in hivsmitta i den gruppen kan man bli alldeles rädd, säger Fredlund till Sveriges Radio Örebro.
Fjolårets siffror över hivspridningen i landet är inte klara, men under årets första sex månader rapporterades totalt 208 fall varav 73 hade smittats i Sverige.




Hey! Take it easy!!!!


dagen D

Han avslutade nyss sitt tal efter att ha svurit eden och är nu officielt USAs nya president.
En hyllning till Barack Obama och hans tal.




Christoffer Lindhe - Vilken vinnare!




Ni kanske känner igen han eller så har ni inte en aning om vem han är. Christoffer Lindhe heter han i alla fall.
Jag kan utan att ljuga säga att jag inte hade en aning om hans existens förrän ikväll. Är faktiskt inte ett så stort fan av simning utan kan väl mest namnen på de kändaste simmarna på senare år som till exempel Lars Frölander, Anna-Karin Kammerling, Emma Igelström och Therese Alshammar.
I alla fall så fick jag se honom på Idrottsgalan nu ikväll. 2006 blev Christoffer påkörd utav ett tåg. En olycka som skulle påverka hela hans liv och även hans sport -simning. Han var rankad åtta i Västergötlands län och 63:a i Sverige innan olyckan. Såhär skriver han på sin hemsida :
 "Trots att jag endast har simmat i ett år efter min skada, har jag lyckats över förväntan och tagit mig upp på en fjärde plats i Världsrankingen i min klass S4 och jag har tagit ca 16 svenska rekord och fyra SM guld i frisim (50, 100, 200m) och fjäril (50m).  Jag har simmat i landslaget i ca åtta månader och tävlar för ÅSS; Åsundens simsällskap."

Vilken upphämtning. Helt otroligt hur han fortfarande kan ha sådan motivation -fast ännu bättre- efter att ha förlorat både benen och en arm. Och hur han kan bara ett år efter skadan kan ta plats i svenska simlandslaget.
Visst kanske man hade velat ta upp sin idrottskarriär om man hamnade i samma situation, men ändå inbillat sig att det skulle vara omöjligt. Eller att man använder handikapet som en ursäkt för att inte kunna fortsätta. Inte helt omöjligt med tanke på hur hopplöst det skulle kännas att förlora båda benen och en arm.

Så jag kan bara säga vilken förebild killen är! Det är verkligen beundransvärt.
Jag skäms nu när jag sitter här och tänker på hur mycket jag klagar över hur "trött jag är i benen!"  eller "jag orkar inte göra fler armhävningar, när slutar vi?".

Vad har jag egentligen att klaga på?


emotionell

Jag har fått för mig att fula könsord ibland kan uttrycka en känsla.
Därför är det enda jag säger (skriver) just nu: Jävla kuk-arsel-hål.


värdefullt

  Köpings IBF - IFK Kumla
2-3


Det är extra skönt att få lägga ytterligare tre poäng till samlingen efter kvällens drabbning i Karlbergshallen i Köping.
En revansch sitter liksom aldrig fel! En match där man stundtals kunde tro att det var hockey vi spelade istället för innebandy, då inte pågrund av fysiskt spel eftersom det mest handlade om spel med klubba (läs slag) utan pågrund av det hala golvet.

Redan från första tekning är känslan att detta är vår match. Vi har ett bra go och bra inställning. Trots det går vi ut till pausvila med 0-0 efter en mållös första period och vi har ännu inte kunnat koppla greppet om matchen.

Även i andra spelar vi stabilt. Köping försöker pressa men gör det oorganiserat och oftast klarar vi oss ur situationen. Vi har flera chanser men lyckas inte spräcka nollan förrän 12.26 in i andra perioden. 0-1 målet är signerat Sofia Atterfors och assisten står Jennie Dohn för. Resultatet 0-1 står sig sedan perioden ut och inför tredje gör vi lite förändringar och går ner på folk för att höja tempot ytterligare ett snäpp.

Redan 3.32 in i tredje gör vi sedan 0-2. Inte helt ovanligt så är Atterfors målskytt, denna gång på frislag med pass från Emma Eriksson. Fortfarande kan vi dock inte slappna av  och den som kan sin innebandy vet att 2-0 är inget resultat man kan spela på.
Köping fortsätter att springa och jaga men när sedan Atterfors för tredje gången denna afton nätar (ass Kristin Gustafsson) känns såklart segern närmare. Men det är fortfarande 9 minuter kvar och ju längre klockan tickar ju mer hettar det till. Köping som jagar ett kvitteringsmål satsar mer och mer framåt och får 15.28 utdelning i och med kvittering till 1-3. De tar samtidigt timeout och kommer ut igen med fortsatt satsande spel.
16.16 tar sedan domarna äntligen en tvåa för upprepade förseelser (slag,slag,slag,slag,slag) men samtidigt åker även Sofia Atterfors på en tvåa för hårt spel när hon tillslut tappat tålamodet med Köpingspelarens "uppvaktning".
Under spelet 4 mot 4 lyckas sedan Köping kvittera till 2-3 genom ett skott utifrån som touchar och ändrar riktning.

De 3.5 minuterna som sedan återstår handlar mest om att rensa och hålla bollen på Köpings planhalva för att få tiden att gå. I ett sista försök tar Köping ut målvakten men kommer inte närmare än ett sargskott alldeles i slutsekunderna.

Tre poäng hem till Kumla känns inte orättvist på nåt sätt och det ska bli kul att visa Vänersborg hur det är att komma till Kumlahallen nästa helg...


erase

Att ta bort kontakten från msn, hälper det?
Jag hoppas det!

v.3

Hej!
Det var några dagar sedan jag skrev senast, och orsaken är att jag dels inte har haft tid men också för att bloggen har varit knepig och det har inte gått att loggat in..

Under de senaste dagarna har det inträffat en del nya saker och förändringar i mitt liv.
- Jag har skaffat Facebook (som jag sa att jag aldrig skulle göra.... hmm)
- Jag har fått en tv och dvd till mitt rum.
- Jag (+ några fler) har prelimänärbokat en resa till Rhodos i sommar

Dessa saker är väl sådana saker som varit de mest positiva de här senaste dagarna (till och med Facebook, haha).

Men även att Svenska provet faktiskt gick helt okej, att vi (jag och Emma) igår mös och käka kinamat hos Micke och Jossie samt vinsten idag är också betydliga saker.. Särskilt vinsten mot Köping idag. Den satt så jävla gött och jag ska bara njuuuuuta av den ikväll och slå på en film!

Det var allt för idag, och tack till den här veckan!
Hejdå!


gissa kändisen?


future




Vi hade SYV info idag i skolan och fick då lite hjälp på traven och information om kommande val. Det gäller alltså att antingen välja Matte C, Engelska C eller Historia C och jag har nog bestämt mig för matte -dock mot min vilja!
Kollade i alla fall nyss upp vad polishögskola kräver för behörighet och det är alltså Svenska B, Historia A, Samhällskunskap A och Högskoleprov(eller högskole-/universitetspoäng).

Så det var ju bra inför framtiden.

friendship never ends!



där satt den!

Lördagens (under matchen mot Berg) kommentar las av Satte när hon helt seriöst från avbytarbänken sa:

" Dribbla Maria, hon är dålig!! "

enjoy

För några dagar sedan skrev jag att jag satt och njöt av John Mayer. Nu njuter jag av en annan skönsångare -Gavin Degrew.

Så bra låt!



2 cool 4 school

Ni vet inte men det har hänt något fruktansvärt bra! Det hade tydligen blivit fel på vårat schema så Special idrotten på fredagmornar ligger kvar på onsdageftermiddagarna, precis som det var förra terminen. Det räddade de här 20 veckorna som är kvar i tvåan.
Kan det bli så mycket bättre?



Jusst ja. Kom ju på att vi har:
SVE prov
FEB inläming
EU tema inlämning
Idrottprov
Spec Id planering

Synd.


visdomsord

"Det största hindret mot din framgång är att du inte tillåter dig att misslyckas"

ge dig en klapp

Tydligen är fallet sådant att om man snarkar så är man lycklig.
Så nu vet du varför jag snarkade hos dig.


MIN(n)EN

haha pappa frågade mig en sak förut och jag svarade med "MINEN", och han som var på dåligt humör förut började faktiskt asgarva! är man charmig?






 Min Serie:
 

Helenas Serie:
   


obs. rätt internt!!


we're doing a great job'

Matchen igår slutade 3-3 efter 60 minuter och tillslut vann vi sudden med udda målet så vi kammade alltså hem 2 poäng. Vi ligger nu på sjätte plats i tabellen med samma poäng som Vänersborg på femte plats. Riktigt skönt att vi plockade poäng igår efter hård träningsvecka. Referatet från matchen finns på bloggen.

Efter matchen följde Soffy med mig hem och vi åt och gjorde oss iordning för att ta tåget med Emma och Hanna till Laxå. Vi gick raka vägen till Jin och lämnade av väskor, hämta upp Frida, Jessica och Jin m.m och sen bar det iväg till bowlinghallen för att bowla med Abbe, Ersin, Bruus, Elin och Jimmy. Efter bowlingen gick vi till Henke där det var lite mer folk. Haha det blev rätt galet, gick lite vilt och hett till vissa stunder. Men det kvällen blev i stort sett ett gott skratt, hur kan det inte bli när Ersin är med? :D
Jin och jag gick hem lite tidigare och hade mycket roliga samtal kanske :D hahah!

Det sämsta med kvällen är att Soffy fick mig att bryta mitt godisförbud med "Linnéa, vi måste ju äta peace tillsammans och godiset är asbilligt. Vi kan börja på måndag igen och har då godisförbud tillsammans."
Varför gick jag med på det undrar jag nu?


alla för en



Foto taget av Satte

Samhället har segrat!!

Mamma har alltid totalvägrat allt som har med datorer att göra -om det inte innebär att jag eller Emma ska hjälpa henne att googla på nånting för att få fram rätt svar i korsorden hon löser. Jag, Emma och pappa har flera gånger talat om för henne att samhället förändras och just nu innebär förändringen att datorer blir allt mer en vardag -för alla!
Hon har aldrig gett sig utan bara stängt av sina elefantöron och sagt "det är helt sjukt att allt måste gå via datorn" (ni som känner min mamma kan föreställa sig med vilken ton hon säger den meningen i).
Men nu har alltså samhället segrat! I hennes jobb blir hon tvungen att nu gå en datakurs och lära sig how to use a computer! Och i och med denna seger (jo jag tar varje möjlighet att vinna över mamma hahah) försökte jag lära henne lite ord och förkortningar hon kan behöva kunna när hon surfar runt på internet...

cul8r = See you later
co = Chill out
btsoom = Beat the shit out of me
btb = Born to be a bitch
dl =  Downloading
dityid = Did I tell you I'm distressed?
gigo = Garbage in, garbage out
hhjj = Happy happy, joy joy



Vill bara önska min mamma lycka till i datorns värld!
HH (= huge hug)

1-1

Jag gör nu uppror mot Emma eftersom hon är tråkig. Ska gå på promenad och hon får inte följa med.

friday, I'm in love?

Min syster har ersatt mig som hatobjekt och har nu ett nytt sådant. Denne är Blondinbella. Därför tänker inte hon se Let's Dance ikväll. Varför denna uppror? Jag och Emma fick alldeles nyss en inbjudan av Micke och Jossie att åka dit och ha lite myskväll och kolla på Let's Dance osv. Men min syster "bojkottar allt" som hon sa.

Okej då. Innekväll ikväll då!


det där med skola

Vecka2.
I torsdags började skolan. Hey vad jobbigt allt blev. Har inte alls någon sug att sitta timme efter timme - dag efter dag och bara nöta in saker som jag inte bryr mig om. Okej, det kanske var att ta i men sanningen ligger inte långt därifrån. Att ägna halva sin ungdom till att plugga och ha tråkigt lockar faktiskt ingenting. Att däremot fixa skolan och ändå känna att man har kunnat gjort saker vid sidan om känns mer som min melodi just nu.
Jag kanske får tillbaka lusten som jag hade i ettan men jag vet inte..

I alla fall så har vi prao vecka5. Har jag fixat det än? Nej!
Hörde med min faster runt jul och hennes gamla chef jobbade på ett hotell där man kanske kunde få prao men det är ju egentligen inte det jag vill. Först och främst vill jag egentligen praktisera med min kusins man som är Polis. Men det är rätt komplicerat och det är ju inte direkt så att jag får sitta med i polisbilen. Sen vill jag också ha en praktikplats där jag har möjlighet att få ett sommarjobb. Ja jag är lite splittrad men just nu passar väl det mesta eftersom jag inte helt enkelt har lagt manken till att skaffa mig nåt. Så nästa vecka blir väl till att leta praktikplats.
Fast nu ska ni inte tro att jag är pessimistisk. Jag tycker det är roligt att vara på praktik, och har haft riktigt roliga praktikplatser som Restaurang Bamboo, Åkes Skor, Resia mfl. Det gäller bara att få arslet ur vagnen...

förtid

även om det är för sent att älska dig
vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

vad jag bryr mig om nu
är att få ut dig ur skallen
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen
den tar slut från kyss till kyss
vad jag bryr mig om nu är att aldrig ge
hjärtat rakt ut



HåkanH den 27feb med Frida Nathalie och Sofia!

maaaaaaatch

Match mot Bergs IK imorgon.
Kumlahallen 15.00



mejl från nisse:

Match på lördag saml 12,30 Mat                Matchstart 15,00

I mål Emilia               Back up Louise

  

Krilla-Jennie-Maria-Petra-Sofia

Anna-Lund-Marie-Linnea-Paulina

Fanny-Soffy-Linda-Emma-Sandra             

  

Inhopps klara -Jossan-Alice och Vickan

  


Mannen i foppa toffler och mössa                   Let´s rock


The Pogues


suck

Imorgon börjar skolan (och även mitt godisförbud!!!) och här är schemat för vårterminen.....









whats the different?

"vi känner likadant som männen. Vi känner oss också ouppskattade, har stressigt på jobbet, brist på beundran, brist på sex, missförstådda och osäkra. But women are able to say no to proposal from other men. Vad är det för skillnad? Varför söker sig män till andra kvinnor?"


Oprah

Kollar på Oprah Winfrey. Idag handlar det om Cheating. Otrogna män. Tydligen så är 92% av männen i Amerika otrogna någon gång under ett äktenskap. Då frågan man sig ju såklart varför. Med i programmet har de någon såkallad specialist som svarar på det i sin bok "The truth about cheating" att det är för att männen känner sig ensamma, ouppskattade, tagna förgivet, missförstådda osv. och att det inte alls handlar om sexet. Han sa också, precis innan pausen, att män är precis som kvinnor; känslomässiga. Och inte alls sådär "hårda, självsäkra, tuffa etc" som samhället har målat bilden av dom. De bara utrycker sig på ett annat sätt.
Javisst. Så kanske det är. Men kvinnor känner väl sig också ensamma, ouppskattade missförstådda ibland. Men inleder man någon affär då? En affär som bara handlar om bekräftelse men som kan splittra en hel familj och ett helt liv.

Ska fortsätta kolla nu... 



Uppd. 
Hm.Vet inte riktigt vad jag ska säga. Oprah säger att otroheten oftast ligger bakom att männen inte känner sig tillräckligt beundrade i äktenskapet. Att män hela tiden vill vinna, och vinner de inte känner de sig osäkra. Dom gav ett exempel i programmet att om en man ska göra frukost men bränner vid mackorna i brödrosten känner de sig som förlorare. De vet ju hur man rostar mackor ändå så misslyckas dom. Sånna småsaker leder till att mannen inte känner sig trygg i förhållandet. Och då blir det alltså kvinnans uppgift att ändra på det. Att göra så att mannen känner sig mer uppskattad. För mig låter det som att skulden för otrohet läggs på kvinnan för att hon inte passar upp och smörar inför mannen. 

Jag vet, precis om Oprah nämner, att kvinnor såklart också är otrogna. Men i det här ämnet om varför män är otrogna så är det tydligen för att de inte känner sig lika nyförälskade som i början av förhållandet och att de kan få den känslan från en annan kvinna, vare sig det handlar om bättre sex, snyggare tjej, rikare eller något. Det enda de söker genom otroheten är bekräftelse. Jag antar att de flesta vet att de kommer att bli haffade så varför inte bara lösa problemen gemensamt istället för att inleda en affär för att göra det, eftersom affären lätt kan gå för långt och leda till skilsmässa.

Nu börjar programmet igen. Ska fortsätta kolla nu....
 


Spotify

Eftersom jag inte har brytt mig om att ha något nedladdningsprogram(så då är jag ju dessutom helt laglig:p) på den här datorn så har jag bara lyssnat genom youtube på dom låtar som jag inte har.  Men Joel hjälpte mig att ladda ner ett musikprogram som är skitbra. Så tack till han för nu  behöver jag inte vara youtubes mest besökande användare längre.

lugnet har hittat hit

Aahhh.
Frida skickade nyss en länk med en John Mayer låt så nu sitter jag njuter till honom.


en vanlig dag i mitt liv

Dagen började kl 09.54 för min del. Då kollade jag på klockan, sprang in till Emma och väckte henne med meningen: "Emma, vakna! Klockan är 10 och kl 11 ska vi vara utanför hos Satte". Sen åt vi frukost och gjorde oss fina eftersom Satte hade lovat att fota oss. Så nere vid kumlasjön hölls vi någon timme. Det var kallt men roligt. 

13.30 åkte vi in till stan eftersom matchen i Mellringehallen mot Askersund började 15.00 och vi hade samling 14.00.
Matchen slutade 5-1 (om jag minns rätt) och därmed tog vi en utav finalplatserna som kommer att spelas i början av feburari.

När vi kom hem åt vi en väldigt efterlängtat maträtt -tortillatårta (något som jag tjatat om länge, både hemma och "tydligen" på innebandyn haha). Daniel och Eva gästade oss vilket var ett tag sen eftersom dom har tillbringat hela julen nere i Skåne.

Och nu sitter jag här och funderar. Nya tvbänken och tvn är uppmonterad inne i stora rummet så då ska jag få den tvn som vi haft i vardagsrummet till mitt rum, jag undrar bara vart jag ska ha den. Den får nog inte plats,..

Föresten berättade jag för mamma om mitt nyårslöfte att stänga av mobilen varje natt. Hon vart glad och berömde mig. Precis som att det var det bästa beslut jag någonsin tagit. På tal om nyårslöften så börjar mitt godisförbud om två dagar och jag längtar redan för jag är så mätt! ;D

floorball or die

DM semifinal mot askersund imorgon.
1500 i mellringehallen


it's all about

... love. läs det här

01.

det handlar om fingertoppar
och om händer som vill bo i varandra
om att springa skrattande genom ösregn
att göra fruktsallad
och fläta ord
och att dricka te tillsammans när nätterna förvandlas till morgon


02.

det handlar om tankeläsning
och om smulpaj och bubbelskum
om att gå i mörker och att titta mot stjärnor
att inte behöva blunda för att våga få plats
och att blåsa luft i varandras lungor tills bara skrattet finns


03.

det handlar om ögonskimmer
och om glitter och såpbubblor
om att ligga stilla och lyssna till varandras hjärtlslag
att tala samma språk
och samma tystnad
och att vara tryggt inlindad i stora luddiga närhetsfiltar


04.

det handlar om tvåsamhet som inte river sönder
och om att minnas hur man andas
om varmfamnar och enkelhet
att gömma sig i tält av mjukhet tillsammans och att veta
att '&' tecknet mellan 'du&jag' egentligen är ett bindestreck


my deathday

Kom in på en länk där man tydligen kunde kolla hur länge man hade kvar att leva.
Läskigt kanske, men vet inte riktigt om jag tror på't.......


och tydligen kommer jag att leva till den 15 september 2070.
vilket det innebär att jag har 1.946.803.630 sekunder kvar i livet.


och tills dess lever jag lsom jag aldrig gjort nåt annat haha :D


födelsedagsvuxna

Grattis
Jossie 22
Micke 24


albino

Mellan matcherna (som spelades 9.20 och 15.40 :s) idag hade vi lunchpaus hemma hos Dohn Family. Ett samtalsämne som togs upp var hur albinosar ser ut. Lollo sa att det fanns en albino i Örebro som också hade röda ögon. Följdfrågan blev om hon hade linser eller om albionsar har röda ögon, precis som någon jämförde "ni vet som vita katter med röda ögon".

googlade på albino och fick fram en albino-japan och en albino-mörkhyad.... 
dock utan röda ögon
 



floorball or die

Vi vann båda matcherna idag så på tisdag spelar vi DM semifinal mot Askersund IBK i mellringehallen kl 15.00!  Guld :D


floorball or die

nya löften!

Kom nyss hem från Maxi. Mamma handlade lite inför morgondagen när vi ska åka till Mjölby för att möta deras distriktslag med vårat. I alla fall så passade Emma och jag på att handla lite godis eftersom det är extrapris, 2.90 den här veckan. Inte dåligt :D
Något som däremot är dåligt är att jag hade ju som nyårslöfte att inte äta godis under 2009. Fast det var inte heller idag jag bröt det, utan det var i förrgår den 2a januari haha! Men ska faktiskt bara skjuta upp det så jag börjar på torsdag istället, samtidigt som skolan börjar....


Har föresten kommit på ett nytt nyårslöfte. Att jag ska göra saker (till exempel plugg) i tid för att slippa stress, och jag ska då även ha avstängd mobil under nätterna -något som jag aldrig har haft. Man har ju hört att det ska hjälpa, så varför inte prova?


happpy!



jubel

2008 höjdpunkt(er) måste jag säga sommaren som inkluderade
-schweiz med innebandyn
-barcelona med klassen
-italien med helena
-kent och håkan konserten i eskilstuna med soffy frida och natti
och kalle som gjorde sommarn till den bästa hittintills! 


ser fram emot kommande årets tokigheter!
hur låter till exempel Rom med klassen? Eller att fira 18årsdagen? rätt okej va! :D


analysering

Jaha. Då var det nytt år igen. 2009.
Dags att lämna föregående år bakom sig. Fast det är viktigt att då göra det på ett rätt sätt. Jag tror det är viktigt att ta med sig åren som vart i minnen. Att inte leva kvar i det förflutna men att heller inte försöka glömma allt som varit! Utan bara acceptera det som hänt, stoppa det i bakhuvudet och ta lärdom av det, både av fram- och motgångar. Det är också viktigt att man varken lever för "då" eller "sen", utan det är vad man gör nu som räknas. Något annat kan man inte påverka.

Men ja. Det har hänt mycket bra under året som var.
Det största som hände i det privata fick både positiva och negativa effekter. Trodde jag.

Jag trodde att det var de bästa som hänt mig. Och det fick mig att bli blind för allt annat och när det sen fick ett slut blev jag lam. Jag trodde allt var förstört och jag gick in i mig själv. Men nu har jag kommit på att jag faktiskt inte kan styra över vad som händer. Jag kan styra mina egna handlingar but thats it!  och även fast det tog slut och det kändes som att hela världens skulle mörkna så är det ju verkligen något som jag inte kan göra något åt. Jag vet att jag inte kan få tillbaka den tiden och dom tillfällena, men jag har ju vart med om dom så jag kan ju fortfarande minnas dom och vara glad över att det hände!
För det enda jag kan göra nu är att gå vidare med allt i mitt huvud som ett enda stort lyckligt minne. För det var egentligen ingenting negativt. Det var bara jag som trodde att allt var katastrof efter att kärleken försvann (och den kommer ju komma igen!!). Men jag blev kär och jag älskade och det är något bra och värdefullt, och jag tror att det är sånna saker man får plocka fram för att gå vidare!


Full fart framåt!


RSS 2.0