sju månader kvar

Jag fick post idag. Dock var det inte skokorten utan ännu ett brev från pliktverket.
Det var ett "godkännande" att jag får mönstra. Fast det är ju ett tag kvar, får kallelse efter att jag fyllt 18.
och det är sju månader och fem dagar kvar tills jag fyller 18.

läget just nu.




gissa dialogen2

- So Joanie, what grade are you in?
- Second
- Really? I have a little boy who's in fourth.
- So?
- I dont know, I thought it'd be germane to the conversation.

- Wow. Doesn't matter how old they are, you still strike out.

- You know Joanie, you are just as pretty as your mum.
- So?

gissa dialogen

- What's she doing here?
- And who the hell is this?

- This is Freddie. My fiancé.
- 'sup.
- 'sup? I'll tell you what 'sup. I´m 'sup.
   And I should be seeping. I mean sleeping.
- Whats going on here?



det löser sig ju!

Ett lyckorus. Har nu mitt rum i sex kartonger, fem sportbagar, tre mellanstora väskor och lite påsar. Trots att allt är kaos och att man knappt kommer innanför dörren till lägenheten så känns allting så bra. och även fast jag inte alls har hunnit med att pluggat någonting.

Det här kommer bli så jävla bra. Allting.
Flytten
Innebandyn
Livet


skolan löser sig väl. jag tänker inte oroa mig för det nu när det är lov.
Det är ju ändå bara 5 veckor kvar till jullovet. Gött!

never had a bad hair day?

Trots att jag inte ställde klockan på ringning idag så vaknade jag ändå 09.10. Underligt eftersom att jag vaknade 12.30 igår. Hur som helst så sedan jag vaknade har jag packat och gjort lite läxa.
Har ett föredrag om Jonas Gardell på torsdagen efter lovet, så läste igenom det jag ska prata om. Jag kan ju inte direkt säga att jag är nöjd med min prestation. Vet inte om jag kanske borde skriva om allt? Måste i alla fall göra en power-point också, något som jag är urusel på...


Läste för någon vecka sedan i en tidning att olivolja-hårinpackning ska vara bra för håret, så igår efter träningen provade jag det. Smetade nog in för mycket olja i håret för idag kan jag helt ärligt bre mackor med det. Jag går runt i turban ala spanien här hemma för att jag blir så äcklad av mitt flötiga hår.
(Jag ska duscha det, sen när jag har tid haha)

värdelöst

Var nyss ute och hämtade in posten. Värdelöst måste jag säga.
Jag kommer hem först varje dag, eftersom jag har ett schema som gör att jag slutar hyfsat tidigt varenda dag. Och varenda dag går jag till postfacket och hämtar posten. Och varenda dag hoppas jag att det ska finnas ett kuvert/kort med mitt namn adresserat på. Men icke...
Fast så har det ju varit i 17½ år snart. Vad är det egentligen jag väntar på?




Just nu är det skolkorten i alla fall. Om jag ens vill ha dom?


bet on it

ibland mer, ibland mindre.
men ändå alltid. jag älskar innebandy

Something keeps me from continue to walk.





























Nathalie och Sofia



Hoppas ni har det bra i Egypten!

konsten att packa

Nu är flytten igång för fulla muggar.
Än så länge har jag två kartonger som är igentejpade. En med CD skivor och en med papper/böcker som ska sparas. (nödvändigt?) Gick nyss igenom min beautybox och smyckeskrinet. Det var ett helvete. Hittade en knut med olika halsbandskedjor och det tog mig kanske tio minuter att lösa upp knuten. (nödvändigt?) Men nu är jag i alla fall klar med smyckesbiten. Tog mig i kragen att slänga en ring (och massa andra skitsaker) som saknade tre stenar, haha kan verkligen inte fatta varför jag sparade den i förra flytten. Det här går bra... Har bara hela garderoben, byrån och en jävla massa saker till att packa ner!



Igår var jag i Kumlahallen i stort sett hela dagen. Jobbade på F16-SM för att tjäna in pengar till laget. Skötte micken två matcher och jag kan ju säga att Lasse Persson gör ett jäkligt bra jobb när han är speaker på våra matcher. Jag tror jag klarade mig en gång utan att säga någonting fel haha.
På kvällen kom brorsorna och dom hit. Roligt att ha hela familjen hemma en sista gång i den här lägenheten!

Ska fortsätta packa nu
arrividerci


Jake

hur kan man inte älska Jake?



make difference!

life is life
nana na na na.








"Det är bara Du som bestämmer hur långt du kan gå!"

happy faces all over town

Man blir så glad av High School Musical, det kan ingen säga emot i alla fall!


-






obs. ingen modeblogg bild. bara en bild på mig ;)

från de ena till de andra

15.43 går Emma och jag på tåget till Örebro, och förhoppningsvis sitter redan Stina Frida och Jessica på det tåget. Ska gå lite på stan, och sen gå till SF för att se High School Muscial 3. Ska bli jäääätteroligt faktiskt, så sitter här och lyssnar på soundtracket från första filmen.
Var inte på särskilt bra humör när jag kom hem från skolan, men musiken från filmen gör en glad så nu har humöret ändrats. Det är i och för sig ingen ovanlighet nu förtiden. Att mitt humör ändras alltså...

Var och kollade på vår nya lägenhet för första gången igår. På insidan alltså och jag tror faktiskt att det blir riktigt bra. Den känns faktiskt mer hemma än där vi bor nu så... Tog tag i den första packningen förut också -att rensa papper och gamla skolblock.

Förut när jag hämtade posten fick jag mig ett litet hjärtstillestånd. Såg ett brev från SUF Utbildningsförbund som innebär brev från skolan. Örjan och Patricia meddelade förra veckan att alla lärare skulle ha konferens inför dom kommande utvecklingsamtalen och att dom då skulle gå igenom om det var någon i klassen som hade IG varning. Isådannafall skulle man få ett brev hemskickat samt att lärarna skulle prata med en i skolan. Och det var det första jag tänkte på när jag såg brevet i plåtlådan. Jag har IG varning!
Men när jag slet upp brevet såg jag att Marianne, min italienskalärare, hade skrivit under och förstod då att det inte alls rörde sig om någon IG varning. Det är nämligen så att för ett antal månader sen, när jag gick i ettan, fick vi förfrågan om att vara utbytesstudenter med Italienskagruppen. Vi fick i alla fall ett nekande på det eftersom Marianne tog med sig treorna(dåvaranade tvåorna) istället. Men nu är det så att Chris, som går i trean och var med till Italien, inte kan ha sin italienare här eftersom dom som treorna besökte kommer hit till Sverige nu för att avsluta utbytesprojektet. Chris föräldrar ska nämligen åka bort och därför får inte han ha sin italienare bo hemma hos honom. Marianne sökte upp mig i tisdags och bönade om att jag skulle kunna ha Chris italienare hemma hos mig den veckan istället. Jag ringde och pratade med mamma som sa att "självklart ställer vi upp, men vi är ju mitt uppe i flytten då.."
Så nu kommer alltså en italienare inviga mitt nya rum i nya lägenheten... känns ju sådär måste jag säga


Jaja. sminktime
ciao

done!

Gjorde mig nyss två rostade mackor eftersom min mage skrek och det inte är mat än på ett tag. När jag kom in i mitt (väldigt ostädade) rum la jag märke till ett papper som åkt ner från byrån. Pappret från plikverket så nyss skickade iväg ansökan om mönstring till pliktverket. Andra steget mot lumpen alltså.
Jag undrar jag om det är något för mig. Kan så vara, faktiskt....




Har ju lite erfarenheter så att säga ;);)

torka.

Nu är det mycket som händer i mitt liv. Men också mycket som inte händer.

För att förklara mig lite så måste jag faktiskt nämna hur mycket vi har i skolan att göra. Det tar krafter från en, faktiskt. Jag vet inte om det är därför jag inte riktigt varit mig själv på senaste tiden. Det kokar ofta i mitt huvud och just nu känner jag bara att om nån säger något till mig så kommer jag svara något elakt tillbaka. Det är inte ett gott tecken va?
Ska bli skönt att ha en veckas lov nu. Även om de inte kommer bli så mycket vila.
Flyttar på torsdag så har en hel del att packa, nu på en vecka. Har även riktigt mycket att plugga på tills efter lovet då vi har första matteB provet, samhällsredovisning, EUtema redovisning, och jag vill få till alla riktigt bra så att jag kan bli nöjd.

På tal om flytten så är jag i alla fall taggad. Vet att det kommer bli så mycket bättre än att bo här.
Jag hade faktiskt tänkt att lämna allt gammalt som jag inte längre behöver ha kvar (inte bokstavligt talat!!) i den här lägenheten och börja om allt på nytt. Ja inte börja om livet kanske, men nästan.. haha
Vet exakt hur jag vill hur mitt rum ska se ut. Vi ska till lägenheten på förhandsvisning om ungefär en timme så jag hoppas att det ploppar upp lite idéer i mitt kokande huvud.

Imorgon ska jag, Emma, Frida, Jessica och Stina in till Örebro och kolla på High School Musical 3. Ska bli riktigt kul och har taggat för det hela veckan. Främst med att sjunga och lyssna på låtarna från tidigare soundtrack.
På lördag är de match. Men de tänkte jag faktiskt återkomma om.
Nu tänkte jag avsluta jordens tråkigaste inlägg.
Ska försöka att bli gladare, det lovar jag. Det kommer. Snart. det lovar jag

arrividerci - på återseende!


-

Nu ska jag Emma och Saz gå till Giorgetto och äta.
Se där. En förändring i mitt schema..

Circle of life

På Företagsekonomin B igår nämnde Hanna Livets Cirkel därav rubrik namnet "circle of life".
Här är min cirkel. mitt liv. Ord för ord. Tid för tid. ca


06.10 klockan ringer
06.20 stiget upp
06.30 ca äter frukost
07.23 tåget går till skolan
14-16.00 ca kommer hem
16-18.00 ca läser läxor/sover och äter
18-21.00 ca tränar
21.30 -> äter och sover


um so weiter jeden tag 
och så vidare varje dag

lets go

nu ska jag ut och springa.






finally

flyttar om en och en halv vecka!


AH!!!!!!


fortsätter livet utan vinster

Match i tisdags. Förlust.

Match i fredags. Förlust. 



hjälpte till att jobba på camillas 40års fest. det var roligt, plus att jag fick umgås lite med nathalie och frida som jag inte har träffat på flera veckor!!! så värt!!!







idag är det den 19e. vi vet väl alla vad det innebär.
just det! sex månader sen. på pricken. idag.

ifk k

Vi gick vidare i SM kvalet i söndag föresten!



resultaten blev följande:

Kumla - Per-Ols 
5-0
Kumla - KFUM 
4-0
Rönnby - Kumla 
3-3
Ösk - Kumla
 0-0


Gött som tusan var det!!!!!!

match!!!

Den 14/10-08 i min almanacka står det med stora bokstäver: HUSQVARNA BORTA 20.00.

Vi spelar alltså nere i Jönköping idag. Spännande.
Sitter nu i skolan och väntar på att Mathias ska komma hit och hjälpa oss att fixa fram grejor. I och med att jag och Soffy inte kan följa med till Stockholm idag (som de andra euarna på skolan) så fick gav Örjan oss en uppgift. Vi ska fixa affischer till om Europaekonom programmet till lördag eftersom vi har öppet hus här då. Synd bara att Örjan glömde bort oss och att han inte informerat oss om någonting så att vi var tvugna att ringa honom imorse att fråga. Schysst!
I alla fall, efter vi har fixat de jäkla affischerna blir det att plugga lite matte och sen åka hem och tagga inför maaaaaaatchen! Vilken tisdag det kommer bli. Och jag som annars hatar tisdagar......



ja

Den som älskar att ringa dolt nummer utan att säga något när jag kollar på satc filmen, anmäl dig här!!

made by L


mys!

Mätt och belåten! Tydligen var maten god!

Nu ska Emma och jag kolla på P.S I love you och Sex and the city-filmen! God, I love it!!!

helgen

Ikväll ska jag laga mat åt min familj. Något som inte tillhör det normala för mig. Men mamma vart jätteglad igår när jag erbjöd mig så ska försöka få till det. Ska göra en hemma version på Efesos grillspett som är jävligt värd, med fläskfilé rödvinsås bearnessås sparris och grillade? tomater. Till det blir de klyftpotatis och som efterätt blir de blåbärspaj och vaniljsås. Hoppas inte pappa läser min blogg för de ska vara en överaskning till honom.





helgen.
-Efter skolan och efter att ha stått och sålt fikabröd på hallsbergsmarknaden åkte jag och Soffan och gymmade på Multek
-Imorgon kl 1100 kommer Göran Persson hit för att inviga de "konstverket" vi har vid ingången.
-På söndag är de DJSM!! taagg till de så de blir en luuuugn helg! skönt!

men nu är det nu

Det var en gång en bra dag.
Jag stod ute på däck på färjan mellan Danmark och Sverige. Hade haft tre fantastiska veckor i Italien med Helena och skulle åka hem till en varm famn. Jag hade solglasögon och sommarvinden blåste i mitt solblekta hår.
Det var då.


What if?

Idag när jag gick från tåget till skolan hörde jag några killar som gick och pratade.
Den ena sa: "Jag sa till mig själv. Skratta inte! För hade jag skrattat hade dom ju tyckt att jag var DUM i huvvet."

Ja. Tänk om det hade gjort det. Vilka han nu pratade om. Men hur vet man att någon är dum i huvudet? Jag funderade på det. Det är nog när man inte är helt normal. Eller normal och normal, men i alla fall när man inte beter sig som alla andra. För vad är egentligen det normala? Jag tror det beror på vilken omgivning och miljö man befinner sig i.
Jonas skrev i sin bok "allt beror på kontexten."
Det finns nog alltid ställen där det "onormala" är fullständigt normalt. Think about it. Vad är normalt? Jag vet inte. Ingenting egentligen. För det finns inga normer eller regler att följa för att vara normal. Eller har jag missat dom?

slut för idag.

Nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna på bra musik och läsa Jonas Gardells självbiografi "Oskuld (och andra texter)".


God natt!

to do

Läste nyss lite gamla inlägg jag skrev förra vintern/våren. Hittade en lista på vad jag skulle göra under kommande månaderna och har ju glömt kryssa för om jag verkligen gjorde det. Så här kommer domen:





vårens lista! (uppdatering, glömde bort två viktiga saker!!)

Det här har jag att se fram emot våren 2008!


[ja] 25/1 derby mot KFUM Örebro i Kumlahallen 19,00
[ja] 26/1 sista distriktslagsuttagningen inför 90-SM i vår
[ja] första helgen i feburari F89-SM med Kumla (hela helgen)
[ja] sista veckan i mars flyttar vi från Pålsboda. Officiella datumet för flytten är 1/4
[ja] april innebär distriktslags SM med F-90 (om man blir uttagen)
[ja] 26/4 åker vi till Schweiz med innebandyn i en vecka!!!
[ja] Nationella proven i matte samt tyska i april (vet ej hur de ligger till i övrigt)
[ja] sista veckan i maj åker vi till Spanien med klassen, Sp1EU
[ja] 13/6 skolavslutning
[ja!!!!!] ITALIEN
[ja] fotbolls em
[ja] Kent i Örebro i mars
[ja] Lars Winnerbäck i Brunnsparken, augusti 

2008-01-20 @ 20:35:50 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks (0)




tjiho. kanske kommer en lista för hösten snart, vad vet jag?

2

Föresten. Det är mycket klaganda från mina sida just nu, men det är här jag skriver av mig allt så det kommer förmodligen med jämna mellanrum dyka upp flera klagosånger framöver. Vet inte ens varför jag förklarar och försvarar mig? Min blogg. Mina inlägg! Right?


Idag (och framöver) ska alla skulderna betalas

Jag undrar om det bara går att stänga av allt. Att om man trycker på en knapp så blir allt bra? För vissa kanske det går. Hoppas att jag kan lära mig att hitta knappen. Den kanske är grön, eftersom dom gröna knapparna oftast är dom bra knapparna. Det är dom röda som är dåliga. Den röda färgen är överhuvudtaget rätt så dålig. För tillfället i alla fall! Förknippar bara rött till kärlek. Fast det förstås. Om jag skulle hitta den röda knappen och trycka där så kanske kärleken stängs av, det vore ju nåt.

Synd att det är inte är så lätt som att bara trycka på en knapp.
Livet är lite mer komplicerat än så. Tydligen.

För ett tag trodde jag inte det. Jag trodde att livet lekte, men jag undrar om det inte bara var en inbillning?
Jag minns när jag skickade ett sms till Helena i somras. Jag stod och väntade vid krämaren på bussen till Kumla. Hade precis varit hos Jossie och klippt och färgat mitt hår. Jag skrev att mitt liv lekte. På kvällen var det party hos Jin med bl.a tjejerna från klassen och de andra tjejerna som jag inte hade träffat på jättelänge och annat roligt folk. Och jag var nöjd med mitt hår. Dagen efter, som var en lördag, var vi bjudna på min kusins bröllop och jag hade köpt en aprikosfärgad fin sidenklänning som satt bra och var fin till min bruna hy (eftersom vi nyss hade kommit hem från italien). Dessutom var allt med K helt underbart. Alltså. Sammanfattning. I somras lekte mitt liv. Inbillning? Kanske!

Nu sitter jag här. Bara några veckor efter att jag vart hos Jossie som fixade mitt hår men som är redan är helt urtvättat. Solen har ersatts med jättekalla mornar och varje dag får jag i princip springa till tåget för att hinna till skolan. Skolan som tar kål på en. Den tar all tid och förstör allt! Det enda bra skolan bidrar till är att man varje dag träffar sina nära. Jag har inget roligt som kan jämföras med ett bröllop på schemat och är vit som en albino i hyn (jag hinner aldrig sola heller så att....!!!) så det är inge kul på mornarna när jag ska sätta på mig kläder eftersom ingenting matchar till en kritvit hud. Dessutom finns det inget som är helt underbart längre. K är ute ur bilden. Ledsamt. Jag tänker bara på allt han gjorde så att min sommar blev så bra!!!!!!!!!!! Alltså. Sammanfattning. Nu leker inte mitt liv. Inbillning? Kanske!




En bra sak med hösten och vintern är att innebandyn är igång för fulla muggar. Tänk om jag inte hade den? Vad i helvete skulle jag göra då? SM på söndag. Yes!


strange, ha?

Det är något med mitt minne som inte är okej. Alltid (ja, lite överdrivet kanske men i alla fall ofta!) när jag sitter på tåget/bussen drar jag värsta funderarna och filosferar en hel del. Tänker och kommer fram till saker som jag bestämmer mig för att jag skulle kunna skriva på bloggen. Men nu när jag sitter här för att uppdatera får jag inte fram ett smack. Om det inte är minnet det är fel på så är det väl hjärnan som bli paralyserad av datorn....


for all the times

Saker som var kan nog aldrig bli densamma. Vad man än säger, vad man än lovar eller vad man än vill verkar det aldrig kunna bli verklighet.





Hur kan det vara så svårt att skriva något vettigt? Jag har så jävla mycket tankar, funderingar, frågor etc men ändå får jag inte ihop något att skriva här.
Om saker och ting egentligen hade någon betydelse skulle du nog kunna hjälpa mig lite. Men inte ens det. Jag tvivlar egentligen på vad som kan ha vart riktigt. Det är inte likt dig. Inte något alls.

Vem är du?
(-jag är döden.
-Har du kommit för att hämta mig?
-Nej jag har länge gått vid din sida.
-Det vet jag!)
 


emma och jag



love you!!!

pissed off

Idag var en dag som var ganska bra. Eller kanske till och med mer än bra. Varför vet jag inte, men kände mig i alla fall på glatt humör i alla fall. Efter FEB-provet (som gick bra för en gång skull!!) åkte jag hem och taggade inför matchen. Den matchen mot Munkfors. Den matchen som vi vann. Min egen insats är inte mycket att prata om egentligen, vet att jag kan bättre men kan även vara sämre så jag ger mig själv Godkänt som betyg. Men vi vann ju!!!
Ändå, sitter jag här med vinsten i skallen och är på dåligt humör. Mitt humör pendlar och det känns som att jag verkligen inte kan styra det för tillfället. Mycket har hänt den senaste tiden, både bra och dåliga saker. Men hur kan jag sitta efter en vinst i seriepremiären och vara nere?

Läste Fridas senaste blogginlägg nyss där hon skrev att man ska glädjas åt det man har och inte gråta över det man saknar. Men det är så jävla svårt ibland. Svårt att glädjas när något som var ens glädje tar slut. Till och med när man nyss har vunnit en match i innebandy som i princip är hela ens liv.....

Och sen den ständiga frågan. Vad i helvete kan jag göra åt saken??


ifk k

Kumlanytt inför premiären


RSS 2.0