Ett rättvist referat?

Här är Lockerud/Mariestads referat för matchen i lördags
(samt länkar till våran bloggsida och lockeruds hemsida)

InläggPostat: sön jan 13, 2008 11:19 am    Rubrik: Svara med citat

TRE otroligt viktiga poäng bärgades i hemmamatchen mot Kumla. Vid förlust skulle det skilja en ynka poäng mellan oss och Kumla på nedflyttningsplats. Nu skiljer det istället sju poäng med sex matcher kvar.

Redan efter 49 sekunder låg vi dock under i matchen. Vi jobbade oss in i den samma och vid ett frislag så var både Linda och "Kakan" väldigt uppmärksamma på vart motståndarna tog vägen. "Kakan" kunde helt omarkerad dundra in kvitteringen. I spel fyra mot fyra tog Kumla återigen ledningen via the kitchen-way. Linda satte sen två raka mål och vi ledde för första gången och det kändes som att det ändå var våran match. Men Kumla kunde både kvittera och ta ledningen innan periodpausen.

I andra perioden gick det lite i stå och vi valde att sätta in Sandra "Turbo" Blomqvist. I hennes första byte skapade kedjan tryck och Sandra "Mulle" Skogsberg kvitterade. Kumla tog återigen ledningen och vi fick ånyo jaga. Med endast åtta sekunder kvar av andra perioden satte "Kakan" sitt andra mål för dagen. Mycket skönt att få till kvitteringen innan paus.

Tredje akten präglades av en enorm vilja och kamp från båda hållen. Mitt i perioden fick "Mulle" det gyllene läget och hon förvaltade det på bästa sätt, 6-5. För våran del gällde att absolut inte förlora matchen med tanke på hur viktiga poäng som stod på spel. Kumla dumpade in boll på boll mot vårat mål och om Stina i kassen haft en "sådär" match tills dess, så framstod hon som rejäl matchvinnare i slutet. Vi fick mestadels rensa undan och koncentrera oss på försvarsspel. Kumla tog ut målvakten och hade ännu större tryck mot oss under slutminuterna, men vi lyckades reda ut stormen och tre poäng var ett faktum.

Som sagt, tre otroligt sköna poäng i en match som var ganska ful. Kumla hade ett par tjejer som mer eller mindre gick in för att skada motståndare. Redan efter fem minuter så fick Antonia en crosschecking i ryggen och det såg ut som att hon fick en whiplash, vilket lyckligtvis inte var fallet. Marjo blev nermejad bakifrån, "Kakan" fick några riktiga tryckare. Som tur var så gled Larm i slutet undan en tackling vilken minst hade resulterat i en femminutersutvisning.

Jag har ju förut klagat på att publiken bara sitter tyst och tittar på våra matcher. Men den här gången var det fart på hejandet. TACK för det viktiga stödet!!! Mer sånt! I derbyt hemma mot Fröjered kan det bli en läktarmatch, då de brukar ha en skaplig klack med sig.