matchreferat av Skattkärr ibk

Såhär stog det på Skattkärrs hemsida om gårdagens match:


Matchreferat

Detta var en match som präglades av ett lag som måste vinna och ett som inte tror sig avansera högre i årets serie. Kumla kom ut i första perioden och visade att dom ville föra matchen. Dom visade att skulle hemmalaget vinna så blev det med mycket svett och blåmärken. Skattkärr fick in 1-0 efte halva perioden men det ändrade gästerna på. 1-2 stod det i periodpausen välförtjänt lednig till gästerna. Målvakten i Skattkärr presenterade sig och gjorde en bra match hon utmärkte sig bl.a med fina utkast och vaket spel runt egna kassen.
Andra perioden kvitterade hemmalaget den första minuten, menKumla vände nästan direkt och gjorde två mål innan det hade gått 4 minuter. Först då verkade hemmalaget ta i och insåg att denna match vinner man inte utan kämpatag. Dom sista 5 minuterna pressar Skattkärr på och får in en kvittering så nu är man med tycker man.
Tredje perioden ställer Kumla upp och kontrar så i 15 minuten kommer chansen och där avgörs matchen.
Summa sumarum är att inställning slår klass och denna match vinner et lag som måste vinna. Hemaspelarna trodde att någon annan i laget var förlösaren, men så skedde icke utan vi akn bara gratulera Kumla till segern och önska dom allt väl i fortsättningen.


Ska käka nu.
arrividerci - på återseende


Kommentarer
Postat av: Calle

"Det han gjorde är beundradsvärt, dock togs många"

Che Guevera sköt bland annat en tillfångatagen, avväpnad 14-årig pojke i huvudet.

Oerhört beundransvärt, verkligen.

2008-01-20 @ 19:33:02
Postat av: Linnéa

Svar på Calle: Källa på det tack?

2008-01-20 @ 19:38:30
Postat av: Calle

Vad snabb du var på att svara :)

För det första finns det mycket skrivet om Guevaras våldsamheter. Bland annat finns det en text från honom själv där han berättar om hur man ska vara en krigsmaskin etc. Poserade mycket med vapen, ansåg att rättegångar var onödiga, etc. Knappast någon att hylla. Kuba idag är en fattig diktatur och många innevånare använder traktordäck och annat för att försöka fly över till USA. Knappast ett föregångsland på något sätt,

Det om pojken kan du läsa här bland annat (nästan längst ned),

http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID={50C84DE3-56E9-44C4-B7E7-43305CB15405}

Mer,

http://www.therealcuba.com/MurderedbyChe.htm

2008-01-20 @ 19:49:33
Postat av: Linnéa

Förvisso gjorde han såklart en hel del fel! Men det faktum att han trots bra förutsättningar inför framtiden (hans familj var rik, han hade tagit läkarexamen och kunde därför få ett välbetalt jobb och därmed kanske leva ett helt bekymmerfritt liv, i alla fall oberoende av pengar) valde han inte den enklaste vägen. Han valde inte att bara "flyta genom livet" han gjorde vågorna.
Jag säger inte att jag delar de kommunistiska åsikterna, inte på något vis. Däremot tycker jag att Che Guevara var beundrandsvärd revolutionär!

2008-01-20 @ 20:19:38
URL: http://linniers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0