spanien 26/5-2/6

Dag för dag. Detaljerat? Lite.



måndag:
pappa skjutsade mig och Frida till Hallsberg kl. 02.00 för att åka den två timmar lång bussresa till Skavsta.
Väl framme på flygplatsen åt vi frukost och lekte lite lekar (typiskt oss att leka eller?!). Efter ca en timme i väntan på flyget och 20 minuter innan incheckningen blev vi oroliga. Torgeir, våran klassföreståndare, skulle komma med buss direkt till Skavsta (han åkte alltså inte med våran buss eftersom han bor i Norrköping) och han hade inte kommit. 5 minuter innan incheckning dök han upp med våra biljetter. Bra kille! Som tur var hade vi ju vår rektor, Lars "Larsa, Lasse, Frillan" Friman med oss.


Efter en tre timmar lång orolig flygresa var vi framme i Girona, Spanien. Vädret var skönt och veckan såg lovande ut. Vi åkte flygbuss till staden L´Estartit där vi skulle bo, och när vi kom fram fick vi till slut våra hotell/lägenhets-rum efter mycket om och men. Mina kära rumskamrater var Jin Sofia Hanna - Nakedsson.

Efter uppackning hade min grupp rundvandring i staden. Och sen badade vi. Skyhöga vågor......



tisdag:
Direkt på morgonen begav vi oss med en buss till Girona. Dagen bestod av att gå rundvandring i staden på förmiddagen och på eftermiddagen fick vi fritid. Vädret var inte helt okej. Det var dåligt redan på morgonen så vi var behövligt utrustade med paraplyer och långbyxor.

När vi skulle återvända till busstationen blev det trubbel. Vi frågade ett antal människor om vägen och fick till och med en improviserad karta av en kostymknutte. Och efter en del velande och hjälp med olika människor hittade vi i alla fall till slut våran buss.

När vi kom hem hade det börja spricka upp lite. Vi bangade inte havet. Var själva på stranden och badade i ännu högre vågor.....
På kvällen blev vi förföljda. Eller vi trodde att vi vart det. Sprang in på något okänt hotell, in på ett poolområde med höga murar. Kom inte ut. Tänkte klättra över. Märkte att dörren inte var låst. Gick ut. Lekte Matrix och gömde oss bakom buskar och bilar. Sprang hem.

onsdag:
09.00(?) gick bussen till Barcelona. Det enda rätta var att sova på bussen för att orka dagen.
Vi blev guidade runt i Barcelona och rundturen avslutades med att besöka ett akvarium museum. På eftermiddagen fick vi fritid och shoppade loss.

Hemfärden blev dunderkalas! I princip hela klassen satt och sjung olika kampsånger och peppade inför kvällens utgång. Vi besökte Rockafellers för första gången. Helt okej faktiskt. Trots att det hade varit "inbrott" hos Frida Challe Anna och Emma. Scary!

torsdag:
Ledig dag.
Solig dag.
torsdagen var enda dagen vi hade en heldag med sol. Riktig sol. Då stekte vi på stranden hela dagen. Samtliga brände sig och flagar nu. Värt.


fredag:
 Dagen då vi resan till Frankrike och Perpingang blev av. Vi åkte 07.00 och käkade frullen på bussen. Kom fram till den skola i Perpingang som vi skulle besöka vid halv tio tiden. Det var super!
Vädret var sooool och nice och vi blev bundisar med lite fransmän. Till och med så bundisar att de förmodligen ska komma hit och hälsa på nästa år. Värt!
(soffan och jag lärde klassen "ricki ticki tanga" som vi gjorde utanför skolan när alla hade rast. Det hela slutade med att fransmännen var med och sjöng osv. kommer även läggas upp film på det så småningom)

På eftermiddagen hade vi hyrt en guid som gick runt med oss i hela staden. Rätt okej! Det blir ju vad man gör det till..

På kvällen gick vi till Rockafellers. Var en lyckad kväll. Tills vi märkte att Challe hade försvunnit med den engelsman som hon suttit och pratat med under kvällen. klockan var ca 24.00 och nästintill hela klassen sprang runt i staden och letade efter dom. Det ringdes till poliser (som så hjälpsamt sa: "they can be everywhere in the town. We don't know where she is"), frågade folk, resturanger och gav beskrivningar. Efter kanske en timmes letande hittade vi dom. De hade varit ute och gått en promenad. Allt var okej. Vi grät floder. Det blev en hemsk natt.


lördag:
Ledig dag.
Regnig dag.
Dålig väder så inget solande. Vad vi gjorde under dagen kommer jag inte ihåg.

Trots den "lilla" inicdenten på fredagskvällen fick vi ändå gå ut på lördagen.
Från 22-2300 fick vi spela svensk musik, så Hanna tog med sin Ipod och det spelades b.la Magnus Uggla, Basshunter, Maskinen etc etc. Det var bara vi svenskar som dansade. De andra glodde mest.

Eftersom det var lördag och ledigt på söndagen var det mycket folk ute. Det vart inte så roligt framåt nattimmarna. Ganska ovärt. Men gröntröjan såg vi allt.

söndag:
Ledig dag.
Regnig dag.
Vi slappade, packade och var inne i stan och shoppade. Gjorde tatoos och åt glass.
En skön dag och en crazy kväll. "Familjen" stannade hemma och hade bjudit över Stina och Jessica. Görkul kväll. Lätt värt!


måndag:
klockan ringde 05.15
bussen gick 06.30
flyget gick 10.05
och landade 13.05 (som Ryan Air stolt påpekade. De var för en gångs skull i tid)
kom hem till Kumla 15.40
Kalle kom 19.00





That's it! Mycket bra vecka, trots vädret!




sp1eu, the very best


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0