Oprah

Kollar på Oprah Winfrey. Idag handlar det om Cheating. Otrogna män. Tydligen så är 92% av männen i Amerika otrogna någon gång under ett äktenskap. Då frågan man sig ju såklart varför. Med i programmet har de någon såkallad specialist som svarar på det i sin bok "The truth about cheating" att det är för att männen känner sig ensamma, ouppskattade, tagna förgivet, missförstådda osv. och att det inte alls handlar om sexet. Han sa också, precis innan pausen, att män är precis som kvinnor; känslomässiga. Och inte alls sådär "hårda, självsäkra, tuffa etc" som samhället har målat bilden av dom. De bara utrycker sig på ett annat sätt.
Javisst. Så kanske det är. Men kvinnor känner väl sig också ensamma, ouppskattade missförstådda ibland. Men inleder man någon affär då? En affär som bara handlar om bekräftelse men som kan splittra en hel familj och ett helt liv.

Ska fortsätta kolla nu... 



Uppd. 
Hm.Vet inte riktigt vad jag ska säga. Oprah säger att otroheten oftast ligger bakom att männen inte känner sig tillräckligt beundrade i äktenskapet. Att män hela tiden vill vinna, och vinner de inte känner de sig osäkra. Dom gav ett exempel i programmet att om en man ska göra frukost men bränner vid mackorna i brödrosten känner de sig som förlorare. De vet ju hur man rostar mackor ändå så misslyckas dom. Sånna småsaker leder till att mannen inte känner sig trygg i förhållandet. Och då blir det alltså kvinnans uppgift att ändra på det. Att göra så att mannen känner sig mer uppskattad. För mig låter det som att skulden för otrohet läggs på kvinnan för att hon inte passar upp och smörar inför mannen. 

Jag vet, precis om Oprah nämner, att kvinnor såklart också är otrogna. Men i det här ämnet om varför män är otrogna så är det tydligen för att de inte känner sig lika nyförälskade som i början av förhållandet och att de kan få den känslan från en annan kvinna, vare sig det handlar om bättre sex, snyggare tjej, rikare eller något. Det enda de söker genom otroheten är bekräftelse. Jag antar att de flesta vet att de kommer att bli haffade så varför inte bara lösa problemen gemensamt istället för att inleda en affär för att göra det, eftersom affären lätt kan gå för långt och leda till skilsmässa.

Nu börjar programmet igen. Ska fortsätta kolla nu....
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0